Freepictures
Image default
Bedrijven

Wat verstaan we onder gezond eten?

Elk jaar tijdens oud en nieuw worden er veel voornemens gemaakt. Een van de meest voorkomende voornemens is gezonder leven. Gezonder leven kan door meer water te drinken, meer te sporten en door gezond eten te consumeren. Echter blijft de vraag wat verstaat men onder gezond eten? Voor ieder individu is er een eigen manier van gezond eten. Zo kan de een gezonder eten door meer fruit en groentes te consumeren terwijl een ander gezonder eet door toegevoegde suikers achterwegen te laten. Er zijn gelukkig verschillende manieren om gezond te eten. Benieuwd naar deze manieren? Lees dan gerust verder!

 

Groente, fruit en nog meer gezonde voedingsstoffen

In een gezond dieet komen bepaalde voedingsstoffen voor. Volgens de richtlijnen van RIVM is het belangrijk om gezond te eten met zo min mogelijk dierlijke producten. Plantaardige voeding is het beste voor ons voedingspatroon. Daarnaast is het aan te raden dat er vanuit de schijf van vijf wordt gegeten. Een gezond voedingspatroon bevat genoeg groente, fruit, peulvruchten, noten, vis en volkorenproducten. Daarnaast is een bepaalde hoeveelheid magere melkproducten ook gezond voor u. Bewerkt vlees, alcoholische, suikerhoudende dranken en voedsel met veel zout en vetzuren zijn minder goed voor uw gezondheid. Let er dus op dat u hierin een mindere mate consumeert. Als u teveel van de voeding consumeert dat minder goed voor uw gezondheid is kunt u later sneller kans krijgen op vaat- en hartziektes. Naast die benoemde gezondheidsklachten zijn er nog meer verschillende soorten ziektes waar u last van kunt krijgen.

 

Combineer goed eten met genoeg beweging

Om het beste uit uw gezondheid te halen is het verstandig om te blijven bewegen. Genoeg beweging in combinatie met een gezond voedingspatroon kan bovendien verschillende voordelen voor uw gezondheid met zich mee brengen. Denk hierbij aan minder kans op verschillende ziektes. Meer energie door in beweging te blijven. Uw spieren blijven ook op schaal als u blijft bewegen. Anders kan uw spiermassa erg afnemen als u weinig beweging hebt. Voor eventuele gezonde recepten kunt u online meer dan genoeg recepten vinden. Neem eens een kijkje op www.makkelijkafvallen.nl. Er zijn ook veel veganistische recepten te vinden die erg lekker zijn. Online staan ook workouts die u thuis kunt doen om in beweging te blijven.

 

https://makkelijkafvallen.nl/gezond-eten/