Freepictures
Image default
Woningen

Vloerschade na een orkaan of overstroming

Onze vorige post ging over overstroming schade, schimmel en de wederopbouw van uw huis. In dit bericht bespreken we vloerschade na een orkaan/en of overstroming en hoe verschillende vloermaterialen bestand zijn tegen dergelijke omstandigheden. We zullen ook bespreken waarom het zo belangrijk is om de juiste stappen te nemen om eventuele schade te herstellen.

Waterschade aan multiplex ondervloer

Met het passeren en vernietigen van orkaan Harvey en orkaan Irma en met een paar nieuwe orkanen die hun weg naar de aanlanding vinden, is de onvermijdelijke dreiging van overstromend water nog nooit zo reëel geweest. Helaas is de kans op ernstige schade aan de vloer in uw huis groot als u in een gebied woont dat mogelijk wordt getroffen door een van deze catastrofale stormen, en hoogstwaarschijnlijk zal vervanging nodig zijn.

Dus hoe beoordeelt iemand de schade aan hun vloeren zodra het water is teruggetrokken?

Er zijn een paar dingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van de omvang van de schade veroorzaakt door het overstromingswater.

– Water zal zijn weg vinden naar elke spleet in uw huis die het kan. Dus begrijp dat zelfs als het oppervlak van de vloer er “droog uitziet”, dat niet noodzakelijkerwijs betekent dat u vrij en vrij bent van waterschade in gebieden die u niet kunt zien.

– Wat ” type” water veroorzaakte de vloer. Was is een back-up septische? Gebarste pijp? Overstromingen door orkaan? Afhankelijk van het type overstromingswater, zelfs als de vloeren niet beschadigd zijn, kunt u ze om hygiënische redenen misschien volledig vervangen.

– Als uw huis voor een goede hoeveelheid water heeft gestaan van tijd (dagen of langer) is de kans groot dat niet alleen uw vloer moet worden vervangen, maar ook uw ondervloer moet worden beoordeeld. Als u een ondervloer van multiplex heeft, kan de schade onomkeerbaar zijn en moet u deze mogelijk ook vervangen. Als u een cementondervloer heeft, moet u deze goed drogen en vervolgens afdichten voordat er een nieuwe vloer overheen wordt gelegd. Heeft u een laminaat vloer en is deze onder water komen te staan? Dan is het leggen van een laminaat vloer een vereiste, aangezien laminaat niet goed tegen vocht kan. 

– De grootste zorg waarmee een huiseigenaar wordt geconfronteerd, is de belemmerende dreiging van schimmelgroei onder hun vloer. . Het is ongelooflijk belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw ondervloeren grondig zijn gedroogd, behandeld en/of verzegeld voordat u een nieuwe vloerbedekking installeert.

Waterschade aan een multiplex ondervloer

Met zoveel verschillende soorten vloerbedekking die tegenwoordig op de markt zijn, en elk met hun eigen kwaliteiten, hoe weet u of uw vloer ECHT moet worden vervangen of dat deze kan worden geborgen en hergebruikt? Hieronder gaan we de lijst met veelvoorkomende vloerbedekkingen door en geven we u een algemeen idee van hoe goed ze bestand zijn tegen overstromingsschade. Houd er rekening mee dat dit slechts een generalisatie is en dat elke omstandigheid anders is. Er is een enorm verschil tussen een leiding die barst en water dat binnen de eerste paar uur wordt opgeruimd, en dagenlang zittend, rioolwater dat door orkaan is geïnfundeerd.

https://vloerenbaas.nl