Freepictures
Image default
Woningen

Een huis kopen om te verhuren?

Wil je graag geld investeren maar weet je niet precies waarin? Verdiep je eens in de verhuur hypotheek! In deze blog leggen wij jou uit wat het is en wat je nodig hebt om te beginnen.

Verhuur hypotheek

Het krijgen van een hypotheek voor je eigen woning is voor de meeste wel vanzelfsprekend, maar als particulier zijnde kun je inmiddels ook een huis kopen om weer te verhuren. Daar heb je een speciale hypotheek voor nodig namelijk: een verhuur hypotheek. Dit is een hypotheek om een woning te kopen om deze zo weer te verhuren. Vergelijk dit niet met het verhuren van een vakantiewoning, dit wordt namelijk recreatiehypotheek genoemd. Dit werkt met verzekeringen ook anders dan je gewend bent, zeker voor de inboedel. 

Wat is mogelijk?

Voordat jij begint met het verhuren van een woning moet je samen met een hypotheek adviseur  kijken naar de mogelijkheden. Niet iedereen kan namelijk zomaar een verhuur hypotheek krijgen en het vereist wel een ruim eigen vermogen. Bel maar eens naar de klantenservice knab, die zullen je waarschijnlijk een dikke ‘nee’ geven. Meestal is de investering van een woning 20 tot 30% van de algehele aankoopprijs. Je kunt een verhuur hypotheek niet direct bij de verstrekker of bij de bank afsluiten maar hebt een tussenpersoon nodig, een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Het eerste gesprek is bij de meeste altijd gratis en vrijblijvend. Verdiep je in de verschillende adviseurs en vraag offertes op. De meeste adviseurs werken met een vast tarief zodat je van te voren weet waar je aan toe bent. Ten slotte kan een verhuurspecialist je goed helpen door het proces te coördineren.

 

https://rockethypotheken.nl/verhuur-hypotheek/