Freepictures
Image default
Energie

Elektricien als baan kiezen

De meeste mensen weten vaak niet wat ze willen worden als ze ouder zijn. Misschien kijken ze naar de boekhouding of werken ze bij een bank. Maar een functie die vaak wordt onderschat, is elektricien zijn. Elektriciens voorzien gebouwen van energie om kamers te verlichten, water te verwarmen en apparaten van stroom te voorzien. Ze installeren, inspecteren en testen elektrische apparatuur en zorgen ervoor dat deze goed en veilig werkt. Als elektricien onderhoudt jij mogelijk traditionele systemen in woningen, winkels en kantoren. Sommige elektriciens werken met hernieuwbare technologie of glasvezel. Maar aan de hand van de soort elektricien studie die gekozen wordt zijn er ook verscheidene, verantwoordelijkheden. Als iemand een elektricien ter plekke nodig heeft en opzoekt “Elektricien Tilburg spoed “ wordt ook verwacht dat deze spoedig aankomt.

Benodigde kwalificaties voor een elektricien

Er zijn verschillende routes om elektricien te worden. Je kunt de kwalificaties die je nodig hebt behalen door een hbo-opleiding of een stage te volgen. Als je al relevante ervaring hebt, kun je direct solliciteren bij een werkgever voor een baan. Om een ​​volledig gekwalificeerde elektricien te worden, moet jij dan wel het AM2-assessment afleggen. Dit is een door de industrie erkende competentie die meestal het laatste onderdeel is van jouw elektrische kwalificatie. Normaal kleurenzicht hebben is ook heel erg nodig om met elektrische bedrading te werken en daarvoor moet je slagen voor een beoordelingstest voor kleurenzicht.

Tijdens stage ervaring opbouwen

Een stage bij een elektrotechnisch installatiebedrijf is ook een heel goede ingang in de industrie. Leerlingplaatsen staan ​​open voor iedereen ouder dan 16 jaar. Als leerling ben je volledig in dienst van je bedrijf en werk je minimaal 30 uur per week. Je tijd wordt verdeeld tussen praktijkervaring en een school of opleidingsaanbieder. Je kunt ook een opleiding tot elektricien volgen via een stage bij de krijgsmacht. Samen met goede praktische vaardigheden, kun je misschien een baan krijgen als elektriciens maat, stagiair of assistent. Jouw werkgever kan jou dan helpen bij het trainen om volledig gekwalificeerd te worden. Je leert dan ook om goed voor te bereiden voor spoedgevallen, zoals het Elektricien Tilburg spoed voorbeeld.