Freepictures
Image default
Woning en Tuin

Je interieur verfraaien met een houten wereldkaart

Je interieur verfraaien met een houten wereldkaart

Steeds meer mensen hebben een Houten wereldkaart in hun huis hangen. Dit is een echte eyecatcher, maar vaak zit hier ook nog een verhaal achter. De meeste mensen laten een bepaald gedeelte van de wereld als vorm maken. Vaak is dit omdat het een belangrijke betekenis voor hen heeft. Dit kan zijn omdat ze daar getrouwd zijn, maar ook omdat het de perfecte vakantieplek is. Daarnaast zijn er ook mensen die een kennis, vriend of familie voor langere tijd missen. Door een stuk land in een ruimte op te hangen, vergeet je de persoon niet. Bovendien heb je zo ook zelf het gevoel dat je bij diegene bent. Bovendien geeft het ook een persoonlijke sfeer aan de ruimte. Hierdoor ziet hij er warmer uit, maar ook voor je bezoek voelt het warmer. Je hebt altijd wat uit te leggen en dat zorgt voor leuke gesprekken.

Waarom is het interieur zo belangrijk voor ons?

Een interieur geeft weer hoe jij jezelf voelt zeggen ze vaak. Er zijn bijvoorbeeld mensen die juist houden van donkere kleuren of juist de felle kleuren. Het is dus ook een stukje persoonlijkheid en daarmee geef je het warm welkom aan anderen. Wij vinden het wel verstandig om niet te veel stijlen door elkaar te gebruiken. Dit kan wat chaotisch zijn en daarom worden er ook vaak maar 1 of 2 stijlen gebruikt. Hierin kun je natuurlijk wel helemaal los gaan qua jouw wensen. Zorg er alleen wel altijd voor dat je ook wat ruimte voor nieuwe spullen overhoudt. Dit zodat je ook eens iets kan toevoegen zodat de ruimte weer nieuw lijkt, zonder dat je er duizenden euro’s hebt gestopt. Tegenwoordig geldt less is more, dus als je veel spullen hebt dan kun je zo nu en dan wel wat vervangen met elkaar waardoor het net nieuw is.

De wand van een ruimte is de plek voor eyecatchers

De wand is vaak een echte eyecatcher van het huis. Sommige mensen kiezen voor een blokverdeling, waar andere juist weer voor een kleur kiezen. Het is verstandig om niet teveel patronen te maken, want dan heb je geen ruimte meer voor het ophangen van bijvoorbeeld een Wanddecoratie wereldkaart. Deze kan je namelijk in iedere stijl gebruiken. Dit omdat hout overal bij past, en de natuurlijke kleuren zorgen juist voor een mooi eindresultaat. Ze kunnen gemaakt worden van verschillende soorten hout en de nerven zijn altijd uniek. Het komt maar zelden voor dat hout eenzelfde nerfstructuur heeft, dus je hebt meteen een exclusief item te pakken.

Stijlen met elkaar combineren

Er zijn een aantal belangrijke dingen waarop je kunt letten als je stijlen gaat combineren. Om een voorbeeld te noemen zijn vintage en industrieel juist een mooie match. Het is daarbij dan wel belangrijk om goed te letten op de vormen. Deze moeten immers wel op elkaar aansluiten of naadloos in elkaar over kunnen gaan. Vaak is het juist mooi als je een disbalans hebt. Dus bijvoorbeeld meer vintage als industrieel of andersom. Als je een beetje van alles neemt dan ziet het eindresultaat er vaak niet mooi uit. Hou het daarom dus altijd bij maximaal 2 stijlen.