Freepictures
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan je het meeste halen uit je fotolijst?

Wanddecoratie is wat ieder interieur een persoonlijke touch geeft. Daarom mag het niet ontbreken in je woning. Misschien houd je van kunst en is een bepaald kunstwerk wel een mooie aanvulling in je woonkamer? Of misschien ben je als fervent reiziger en amateurfotograaf best wel trots op die prachtige foto´s dat je hebt gemaakt. Of waarom niet gewoon leuke herinneringen die op de gevoelige plaat zijn vastgelegd een plekje in je woning geven?

Maar voordat je elke foto die je bezit gaat inlijsten, onthoud dan deze 6 tips om je muren om te toveren in prachtige kunstwerken:

Tip #1 Zorg dat de fotolijst een aanvulling is

Het inlijsten van afbeeldingen moet altijd een aanvulling zijn op de afbeeldingen, foto of kunstwerken die worden weergegeven. Fotolijsten die niet samenhangend zijn, doen afbreuk aan de schoonheid en stelen de show van je speciale foto die je wilt laten zien.

Tip #2 Groepeer foto´s van verschillende formaten

Probeer voor een nette en verzorgde look foto’s van verschillende formaten te groeperen met dezelfde lijst. Door hetzelfde kader te gebruiken en foto´s van dezelfde omtrek te gebruiken maak je het geheel zachter voor het oog.

 Als je een meer moderne look wilt, probeer dan verschillende lijsten in verschillende kleuren en maten die elke foto een eigen persoonlijkheid geven.

Tip #3 Kies het juiste formaat

Grote, drukke kunstwerken vragen om kleine, schone lijsten. Kleine kunstwerken zien er juist weer geweldig uit in een 50×70 fotolijst. Eventueel plaats je hier nog een mooi passe partout omheen of laat het gewoon lekker open.

Tip #4 Overweeg een collage

Als je een grootschalige muur hebt, maak dan een verzameling van kleine foto´s of van een paar grootschalige afdrukken. Door te kiezen voor een matte afdruk in plaats van uiterst glanzend, voelt deze steviger aan en krijgt een grote muur meer aandacht.

Tip #5 Hang je fotolijst op de juiste hoogte

Wanneer je je kunstwerk of ingelijste poster/foto aan de muur hangt, moet je vanop een afstand naar de muur kijken en deze op ooghoogte afmeten met een lasertool of meetlint. Zorg ervoor dat het midden van je kunstwerk of fotolijst altijd op ooghoogte is.

Tip #6 Houd rekening met de grootte van je ruimte

Denk bij het inlijsten van een foto in een huis altijd aan schaal, palet en stijl. De schaal van de lijst en de afbeelding/kunst moeten proportioneel zijn, en de kleuren, materialen of het ontwerp mogen niet botsen.