Freepictures
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor een optimaal scheerresultaat

Ook al zijn baarden helemaal hot tegenwoordig, zijn er toch veel mensen die liever een glad geschoren gezicht willen. Er zijn veel verschillende scheerapparaten op de markt, maar niets gaat boven het ouderwetse scheren met een mesje en scheerzeep. Om die reden gaan wij je een aantal tips geven waardoor jij het optimale scheerresultaat behaald. Lees snel verder om te ontdekken wat deze tips zijn.

Maak je gezicht schoon

Een optimaal scheerresultaat behalen begint met een gereinigde huid. Om ervoor te zorgen dat na het scheren je gezicht er goed uitziet, kun je het beste van tevoren een douche nemen zodat de huid soepeler wordt. Lukt dit niet? Leg dan even kort voordat je gaat scheren een nat washandje op je gezicht. Zo voorkom je namelijk sneeën en blijft je huid mooi.

Scheer altijd nat

Voordat je scheerschuim of scheerzeep aanbrengt om te beginnen met scheren, is het belangrijk om je gezicht nat te maken. Doordat je gezicht nat is glijdt het mesje soepeler over de haartjes heen en voorkom je sneeën. Ook krijg je hierdoor een gladder resultaat.

Gebruik de juiste producten

Om een optimaal scheerresultaat te behalen is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt tijdens het scheren. Gebruik daarom altijd scheerschuim, scheerzeep of baardolie als je gaat scheren. Maar een scherp mes is niet onbelangrijk. Hoe scherper het mes is, hoe gladder hij over de huid glijdt.

Trek je huid strak

Tijdens het scheren heb je 1 hand vrij, gebruik deze hand om je huid strak te trekken. Laat vervolgens het mesje rustig over de haartjes gaan. Op deze manier voorkom je huidirritatie en krijg je een optimaal resultaat na het scheren.

Scheer je niet één maar twee keer

Om het beste resultaat te behalen moet je twee keer scheren. De eerste keer scheer je met de haarrichting mee, zo verwijder je de meeste haren in een keer. Maar om een glad scheerresultaat te krijgen, is het verstandig om je nogmaals te scheren. De tweede keer scheer je namelijk tegen de haarrichting in. Zo krijg het optimale resultaat.

Om je scheerbeurt af te sluiten gooi je wat water in je gezicht en veeg je het overgebleven scheerschuim weg. Nu kun je fris aan je dag beginnen.

https://www.mijnbaard.nl/scheren/scheerzeep