Freepictures
Image default
Hobby en vrije tijd

Verschillende soorten watersport

Spelen of sporten in het water blijft een leuke activiteit voor jong en oud. Het leuke aan watersport is dat het kan worden uitgevoerd door amateurs, maar het kan ook worden gedaan op hoog en professioneel niveau. Nederland bestaat voor een groot gedeelte uit water, dit is natuurlijk ideaal om allerlei sporten in het water uit te kunnen voeren. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten sport in het water.

Typen watersport

Allereerst zijn er twee verschillende typen watersport. De verschillende sporten die er zijn worden onderverdeeld binnen deze categorieën. De typen zijn vaarsport en zwemsport. Het woord zegt het eigenlijk al, bij zwemsport wordt er daadwerkelijk gezwommen en bij vaarsport wordt doorgaans een attribuut gebruikt.

De soorten

Onder vaarsport vallen de volgende sporten: wakeboarden, (kite)surfen, windsurfen, zeilen, waterskiën, jetskiën, roeien, kanoën, kajakken en kanopolo. Er zijn nog enkele andere sporten te benoemen, maar deze zijn het meest bekend. Onder zwemsport vallen (synchroon)zwemmen, (vrij)duiken, waterpolo, schoonspringen, snorkelen en onderwaterhockey. Ook hier zijn nog meer sporten te benoemen, maar de genoemde sporten zijn wellicht het meest bekend.

Zoals je kunt zien is watersport heel divers. Er zijn allerlei verschillende soorten sporten die uitgevoerd kunnen worden in het water. Dit maakt het leuk om te doen voor zowel jong als oud. Daarnaast kunnen enkele sporten worden uitgevoerd in groepsverband of juist individueel. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je van water moet houden. Ben jij geen fan van water? Dan kun je beter voor een sport op het land kiezen.

https://outathome.com/nl/watersport-fun