Freepictures
Image default
Dienstverlening

De belangrijke rol van elektriciens in onze samenleving

Wat veel mensen vaak niet beseffen is dat elektriciens een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Elektriciens zorgen er namelijk voor dat elektrotechnische installaties goed en veilig werken, maar ook dat deze gebruiksvriendelijk zijn. Onder elektrotechnische installaties vallen dingen als het aanleggen van elektriciteit, maar ook het onderhouden van al aangelegde elektriciteit. Daarnaast valt bijvoorbeeld ook het repareren van storingen onder het werk van een elektricien. Alles wat je in het dagelijks leven doet of gebruikt met elektriciteit, is te danken aan een elektricien. Er zijn dan ook veel elektriciens te vinden in Nederland. Zo heb je elektricien Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, maar ook in kleinere dorpjes of steden.

Bijdrage aan de veiligheid van de samenleving

Ook de veiligheid van de samenleving hangt voor een groot deel af van elektriciens. Dit komt onder andere doordat we in het dagelijks leven zo veel te maken hebben met elektriciteit en er snel ongelukken kunnen gebeuren. Op het moment dat een elektrische installatie niet goed geplaatst is, kunnen er ongelukken gebeuren die zelfs fataal kunnen eindigen. Elektriciens zorgen ervoor dat alle elektrische installaties voldoen aan bepaalde eisen, maar ook aan de wet die hieraan verbonden zit. Op deze manier kunnen wij als samenleving veilig gebruik maken van de elektriciteit binnen, onder andere, onze woning, scholen, ziekenhuizen en kantoren. 

De aanleg van elektriciteit

Als je nagaat welke elektrische diensten je op een dag wel niet gebruikt, zul je beseffen dat dit er een stuk meer zijn dan je van tevoren had bedacht. Denk bijvoorbeeld aan stopcontacten, licht en verwarming, maar ook aan dingen als computers en televisies die werken op elektriciteit. We staan er niet zo vaak bij stil, maar eigenlijk zit onze hele dag vol met elektriciteitsgebruik. Dit was zonder elektriciens nooit mogelijk geweest. Zonder elektriciens zou de elektriciteit namelijk ook niet aangelegd kunnen worden, waardoor het ook niet gebruikt kan worden. Dan zaten we bijvoorbeeld de hele dag in een donker en koud huis.