Freepictures
Image default
Mode en Kleding

Hoe Birkenstocks een begrip zijn geworden

In de jaren ’60 en ’70 kon je jezelf geen echte hippie noemen zonder een paar Birkenstock-schoenen te bezitten. In de jaren tachtig werden ze populair bij medische professionals. In de jaren negentig eiste de X-generatie de schoenen op en in de 21e eeuw worden ze gedragen door zowel hipsters als luxe na-apers en zijn ze opnieuw uitgevonden door fashionista’s.

Afgezien van de geschiedenis zijn er meerdere redenen waarom Birkenstock dames en heren sandalen een begrip zijn. Hun producten zijn ongelooflijk comfortabel. Het merk was milieuvriendelijk toen het nog niet eenvoudig was om “groen” te zijn. Ten slotte hebben de sandalen en schoenen een eenvoudige, casual look die mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking aanspreekt.

De sleutel tot comfort
Omdat het comfort van schoeisel zo subjectief is, moeten recensenten meestal hun uitspraken kwalificeren door iets te zeggen als “deze schoenen zaten comfortabel voor mij”. Bij Birkenstocks zijn dergelijke opmerkingen niet nodig. Een snelle blik op de klantenbeoordelingen van alle online winkels leert je hoe goed dit merk scoort op het gebied van comfort.

Veel mensen vinden dat ze een paar Birkenstocks direct uit de doos kunnen dragen zonder enig ongemak. Maar als je niet gewend bent aan de ondersteuning van de voetholte, heb je misschien tijd nodig om eraan te wennen. Birkenstock raadt je aan het voetbed een paar keer te buigen voordat je de sandalen aantrekt, en de eerste vijf tot zes keer slechts een paar uur te dragen.

Milieuvriendelijke, vernieuwbare en repareerbare Birkenstocks
Birkenstock was zeer milieuvriendelijk, lang voordat dit de trend was. In de loop der jaren hebben ze steeds hoogwaardig, natuurlijk, hernieuwbaar, recyclebaar en natuurlijk isolerend materiaal gebruikt.

Het voetbed van al hun producten is gemaakt van jute, latex en kurk. Hun beroemde kurken zolen worden gemaakt van kurkeiken, zonder dat er bomen worden gekapt of vernietigd in het proces. Ze worden gemaakt van de schors, die wordt verwijderd en dan opnieuw kan groeien.

Een ander aspect dat veel mensen prettig vinden aan Birkenstock schoenen is dat ze volledig repareerbaar en vernieuwbaar zijn, waardoor meer schoenen niet op de vuilnisbelt belanden en de klant een beetje meer waar voor zijn geld krijgt.