Freepictures
Image default
Vervoer en transport

Op pad in Maastricht

Nog nooit in Maastricht geweest? Daar moet wat aan veranderen! Het is een enorm charmante stad met gezellige straatjes en hippe plekjes. In deze blog lees je een aantal tips voor wanneer je richting het zuiden wilt vertrekken voor een weekendje weg of misschien wel langer!

Bezienswaardigheden

Er zijn een genoeg mooie bezienswaardigheden in Maastricht. Beginnend met Het Vrijthof, het is een van de bekendste pleinen van Nederland. Op het plein staan onder andere de Sint-Janskerk en de Kapittelkerk met genoeg leuke terrasjes. Op de markt in Maastricht kun je het Stadhuis vinden en op het Onze Lieve Vrouweplein staat de kerk “Basiliek van Onze Lieve Vrouwe”, een van de oudste Christelijke kerk van Nederland. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de voormalige stadspoort uit 1230: de Helpoort.

Activiteiten

Mocht je op zoek zijn naar een fijne plek om even rustig te wandelen dan kun je terecht in het Stadspark. Dit park bestaat al zo’n 175 jaar. Het is de perfecte plek voor een picknick in de zomer of een wandeling. Iets buiten het centrum in Sint Pietersberg vind je de Maastricht Underground, de grotten. Je kunt hier een rondleiding doen en een bezoek brengen aan het fort. Wil je een museum bezoeken? Ga dan naar het Bonnefantenmuseum of museum aan het Vrijthof.

Verhuizen Maastricht

Verhuizen Maastricht? Dat kan natuurlijk ook! Veel mensen uit het Noorden trekken richting het zuiden en verhuizen naar Maastricht. In deze tijd is het kopen en vinden van een woning moeilijk, toch is er nog genoeg aanbod in Maastricht. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van een woning, zoek dan op het internet naar verhuizen Maastricht, er zullen genoeg bedrijven zijn die je kunnen helpen bij jouw verhuizing naar het zuiden.

https://cargo-care.nl/verhuisbedrijf-maastricht/