Freepictures
Image default
Vervoer en transport

3 Tips om te besparen op vliegtickets

Veel mensen vragen hoe het lukt om steeds zo goedkoop te vliegen. Er zijn al jaren vluchten gemaakt naar verre bestemmingen zoals Nicaragua en Nieuw-Zeeland voor heel lage prijzen, zonder lange tussenstops of vreemde vliegtijden. Ook al worden vliegtickets duurder, er zijn nog steeds slimme manieren om goedkoop te vliegen. Wil je weten hoe je ook in de toekomst voordelige vliegtickets kunt vinden? Voordat je de Schiphol taxi pakt, lees dan even verder voor de beste tips om goedkoop te vliegen!

Maak gebruik van miles en punten

Een slimme manier om geld te besparen op vliegtickets is door gebruik te maken van miles en punten die je verzamelt met een creditcard zoals de American Express Platinum Card. Deze kaart stelt je in staat om punten te verdienen bij elke uitgave, die je vervolgens kunt omzetten in miles. Met deze miles kun je bijna gratis vliegtickets aanschaffen, met alleen nog de kosten van belastingen en toeslagen om te betalen. Dit kan vooral gunstig zijn voor langeafstandsreizen naar exotische bestemmingen.

Ben flexibel met bestemming en reisdata

Een andere effectieve manier om te besparen op vliegtickets is door flexibel te zijn met zowel je bestemming als je reisdata. Als je vasthoudt aan een specifieke bestemming, loop je het risico om geen goedkope deals te vinden. Door open te staan voor verschillende bestemmingen vergroot je je kansen om een voordelige aanbieding te ontdekken. Het kan leiden tot onverwachte en opwindende reisavonturen. Bovendien kan het aanpassen van je vertrekdata aanzienlijke besparingen opleveren. Als je niet gebonden bent aan schoolvakanties, kun je vaak geld besparen door te reizen buiten het hoogseizoen. Speel met de data en ontdek hoe je de kosten van je vliegtickets kunt verlagen. Vliegen op minder populaire dagen kan je aanzienlijk voordeliger uitkomen.

Kijk naar alternatieve luchthavens en vlieg met handbagage

Een andere tip om te besparen op vliegtickets is het overwegen van alternatieve luchthavens. Het kan voordeliger zijn om te vliegen vanaf een nabijgelegen luchthaven in plaats van de meest voor de hand liggende keuze. Houd er rekening mee dat je de extra kosten voor transport naar de alternatieve luchthaven moet berekenen om een weloverwogen beslissing te nemen. Daarnaast kan het reizen met alleen handbagage aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Veel luchtvaartmaatschappijen brengen extra kosten in rekening voor ruimbagage, die jaarlijks stijgen. Je kunt dus met een handbagagekoffer reizen, wat niet alleen geld bespaart, maar ook tijd bij het inchecken en wachten bij de bagageband.