Freepictures
Image default
Woning en Tuin

De mooiste tuinen met stapelblokken

Stapelblokken zijn zowel praktisch, decoratief als ontzettend veelzijdig! Met stapelblokken kun je op eenvoudige wijze prachtige bloembakken en lage omheiningen aanleggen in je tuin.

Trends met stapelblokken

Op dit moment zijn zowel grijs betonnen stapelblokken, als antracietkleurig beton de grote favoriet. Beide betonsoorten matchen ontzettend goed met siergrind als ‘Ardenner split’.  Een thema wat vaak terugkeert in de tuin. Met gebruik van stapelblokken en siergrind kun je een bijna parkachtige tuin aanleggen, die netjes is afscheiden door zelf gemaakte plantenbakken.

Hoe maak je plantenbakken van stapelblokken?

Vanzelfsprekend maak je geen kleine plantenbakken, maar moet je eerder denken aan grotere objecten die zelf aan te leggen zijn. Stapelblokken zijn te lijmen, hiervoor kun je speciale steenlijmpoeder aanschaffen. Volg de instructies op de verpakking voor het aanlengen van de lijm. 

Zorg dat je werkt vanuit een vlakke ondergrond, die ongeveer zo’n 10 tot 15 cm. onder het maaiveld ligt, en voor een solide aanleg kan als ondergrond betonbanden gebruikt worden. Markeer met paaltjes waar de stapelblokken exact gelegd moeten worden. Begin met het lijmen van de stapelblokken op de ondergrond (de betonbanden). Vervolgens wacht u tot deze zijn gedroogd. Hierna kunt u de wand verder verhogen, waarbij de stapelblokken telkens halfsteens op de laag daaronder gelijmd worden. 

Zagen?

Het kan voorkomen dat er een stuk verwijderd moet worden van een stapelblok, gebruik hiervoor een betonzaag. Bent u nog niet in het bezit van een betonzaag houdt er dan rekening mee dat deze niet goedkoop zijn(!) Hebt u geen zin in de aanschaf van een betonzaag, aangezien de klus maar eenmalig is, probeer dan te vermijden dat er gezaagd moet worden. 

https://www.betondingen.nl/stapelblokken/