Freepictures
Image default
Woning en Tuin

Wat niet kan ontbreken rondom je bed

De slaapkamer is een van de belangrijkste plekken in een huis, omdat je hier elke dag een goede nachtrust moet krijgen. Hier blijft het niet altijd bij, veel slaapkamers worden ook gebruikt om aan te studeren of werken. Het is dus belangrijk dat je slaapkamer goed is ingericht en een fijne plek is om te zijn. Het bed is uiteindelijk het belangrijkste element om een goede nachtrust te krijgen, maar er zijn ook dingen rondom je bed die niet zouden mogen ontbreken. Deze items zijn goede toevoegingen voor de slaapkamer en maken voor jou het leven comfortabeler.

Nachtkastje

Om de lijst af te trappen hebben we het nachtkastje. Dit meubelstuk is een geweldige toevoeging om naast je bed te hebben. Het meubel is multifunctioneel en neemt in de meeste gevallen maar erg weinig ruimte in. Nachtkastjes zijn er in ontzettend veel verschillende stijlen en maten, waardoor het bijna niet mogelijk is dat er voor jou geen goed nachtkastje te vinden is. Het nachtkastje kan gebruikt worden om bepaalde spullen op te zetten die van pas kunnen komen wanneer je wakker wordt. Het nachtkastje biedt ook opbergmogelijkheden waardoor het naast je bed geen zooitje hoeft te worden met spullen die je binnen handbereik wilt houden. Op deze manier houd je je kamer geordend en zijn de spullen ook makkelijker bereikbaar.

Leeslamp

Het heet misschien een leeslamp, maar het kan zeker voor meer dan alleen lezen gebruikt worden. Wanneer je al in bed ligt, maar nog niet gaat slapen kan het fijn zijn om het grote licht al uit te schakelen en alleen een leeslamp aan te zetten. Vanwege het verminderde licht in de kamer, worden je ogen langzamerhand wat vermoeider. Dit zorgt er voor dat je makkelijker in slaap komt wanneer je daadwerkelijk wil slapen. De leeslamp is verder ook erg effectief voor natuurlijk het lezen. Het grote licht kan uit en de leeslamp zorgt ervoor dat het boek nog goed leesbaar is. Wanneer je het mooi geweest vindt, kan je gemakkelijk het leeslampje uitzetten en gaan slapen zonder dat je nog uit bed hoeft. Hiernaast kan zo’n klein lampje ook ideaal zijn wanneer je midden in de nacht wakker wordt en iets naast je bed wilt pakken. Op deze manier kan je precies vinden waar je naar zocht, zonder dat je ogen geconfronteerd worden met veel licht.

Verplaatsbare dingen

Als laatste zijn we aangekomen bij een aantal kleinere verplaatsbare items die rondom je bed misschien niet voor iedereen noodzakelijk zijn, maar wel een toegevoegde waarde kunnen hebben. Om te beginnen een fles of beker met water. Niks is vervelender dan in de nacht of ochtend wakker worden met een droge mond en vervolgens niet in de mogelijkheid zijn om snel een aantal slokken water te nemen. Wanneer je midden in de nacht eerst moet op staan en naar de kraan moet lopen, maakt dit je wakkerder waardoor je moeilijker in slaap valt.

Verder is een fotolijst of in ieder geval iets waaraan een herinnering hangt een goede toevoeging. Op deze manier zie je voor je gaat slapen en wanneer je wakker wordt altijd een positieve herinnering, wat ervoor zorgt dat je niet met je verkeerde been uit bed stapt. Als je wakker schrikt van een nachtmerrie, kan een foto vol herinneringen je kalmeren. Probeer het eens uit, kwaad kan het niet.