Freepictures
Image default
Bedrijven

Koffie abonnementen.. een nieuwe trend?

Tegenwoordig zien we steeds meer abonnementsvormen bij verschillende producten, films en series als in Netflix en Disney +, maaltijdbezorging als bij HelloFresh en AH Allerhande box. Maar wist je al dat er verschillende bedrijven een koffie-abonnement aanbieden? Via deze abonnementen ontvang je de mogelijkheid om koffie doorlopend geleverd te krijgen. Meestal bezorgd aan je huis, maar ook steeds vaker op kantoor. Dit is een trend die de afgelopen jaren flink gestegen is sinds de Coronapandemie, omdat dit een veilige manier is om je producten zo snel en zo veilig mogelijk te ontvangen. En wie wil dat nou niet?

Hoe werkt het?

Wat vaak voorkomt bij deze abonnementen is dat je niet alleen je koffie doorlopend geleverd krijgt van zulke bedrijven, maar ook dat je je eigen pakketten kunt samenstellen. Hierdoor kan je zelf beslissen wat voor soort koffie jij in huis wilt krijgen, eenvoudig en op jouw smaak ingericht. Aangezien niet iedereen een dagelijkse koffie-enthousiast is, is het natuurlijk ook fijn dat jij het volume aan koffie dat je ontvangt ook uiteraard zelf kan bepalen. Hierdoor zul je uiteraard ook minder voor het abonnement gaan betalen.

Deze soort koffie-abonnementen worden ook vaker aangeboden door de grote leveranciers, denk bijvoorbeeld aan Nespresso en Senseo. Deze bedrijven leveren niet alleen maar de koffie doorlopend, maar bieden ook de mogelijkheid aan om een van hun apparaten te huren, vaak betaal je daar een vast maandbedrag voor en kan je dit na een bepaalde periode natuurlijk opzeggen (mits het afbetaalt, is). Het nadeel van zulke abonnementen is dat je verplicht bent om de koffie van hun eigen merk te drinken en biedt jou als klant daarom iets minder variatie.

Is het voordelig en wat kost het precies?

Dit is uiteraard afhankelijk aan hoeveel koffie jij drinkt, wat voor soort machine je al in je bezit hebt en wat voor soort koffie je drinkt. Hoewel dit een opkomende trend is, is het wellicht niet voor iedereen. Vaak kost een koffiepak van 250 gram ongeveer tussen de 5 euro en 10 euro per pak en zul je bij sommige aanbieders wel meer moeten afnemen dan maar een pak.

https://medellinsecret.nl/koffie-abonnement