Freepictures
Image default
Financieel

Drie belangrijke eigenschappen van een boekhouder

1. Goede communicatie – De grootste uitdaging in de boekhouding is het verkrijgen van de informatie van de persoon die een transactie heeft goedgekeurd naar de persoon in de backoffice die deze goed moet registreren.

Een goede boekhouder of accountant is niet alleen een goede cijferverwerker, maar ook een parttime detective. Waar is deze rekening? Waarom is deze rekening niet ondertekend door de afdelingsmanager en moet deze worden toegepast op een factureerbare baan? Als u iemand heeft die het ongemakkelijk vindt om de rest van uw team te bereiken om vragen op te sporen, dan heeft u een boekhouder die misschien een vermelding over het hoofd ziet die moet worden gemarkeerd en ondervraagd.

2. Innovatie – U denkt misschien dat boekhouders en accountants de laatste plaats zijn waar u innovatie zou willen, maar de cloud verandert de boekhoudindustrie volledig. Met alle gegevens die nu direct beschikbaar zijn op het internet in plaats van op interne servers, kunt u vrijwel elke transactie automatisch downloaden en complexe en tijdrovende processen voor het berekenen van de kosten van opdrachten automatiseren op basis van elektronische urenstaten.

Naarmate deze technologische veranderingen toenemen, zult u iemand willen die veranderingen omarmt en een voortdurende leergierigheid heeft om best practices te implementeren in uw boeken. U wilt een boekhouder die innovatief is, zodat uw waardevolle salarisgeld wordt besteed aan de rekeninganalyse die u nodig heeft om nauwkeurige en tijdige financiële informatie te krijgen.

3. Probleemoplossing – Zelfs meer dan een cijferverwerker, zijn boekhouders en accountants probleemoplossers. Waarom zijn deze cijfers niet met elkaar in overeenstemming? Onder welke rekening moet deze uitgave vallen? Waarom slaagt ons bruto-winst rapport niet voor de test? In plaats van een probleem over te slaan of te polijsten, zal een uitstekende boekhouder de opties analyseren, informatie verzamelen en oplossingen ontwikkelen om het op te lossen.

Bent u klaar om u meer op uw bedrijf en uw werk te richten en de boekhouding over te laten aan een professionele boekhouder? Bekijk dan de verschillende boekhouders Nederland bij Boekhoudkaart.nl.

https://boekhouderkaart.nl/