Freepictures
Image default
Internet marketing

WordPress onderhoud, is het noodzakelijk?

Zelf een WordPress in elkaar gezet en je bent apetrots! Aan al je vrienden laat je de mooie website zien die je helemaal zelf hebt gemaakt. Je gaat zelfs een marketing cursus volgen om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Langzaam zie je steeds meer bezoekers naar je website komen via Google en zelfs bezoekers die contact met je opnemen omdat ze gebruik willen maken van je dienst.

Je verteld je vrienden trots dat je de eerste klanten via je website eindelijk hebt binnen gehaald en leeft op een roze wolk.

En ineens……..

Is je mooie WordPress website waar je zo hard aan hebt gewerkt, GEHACKT! Je bent zelf uitgesloten van je WordPress website en kunt niet meer inloggen in de back-end, je ziet dat er allemaal rare linkjes op je website worden geplaatst en content die je liever niet aan je bezoekers laat zien. De eerste klanten bellen al op om te vertellen dat er rare dingen op je website gebeuren en je weet het maar weet niet hoe je dit kunt oplossen.

Gelukkig zijn er Internetbureaus die dit voor je kunnen oplossen. Kom je uit de omgeving van Breda dan kun je Internetbureau Precies eens contacten maar ook als je niet uit deze omgeving kunt dan kunnen ze je vast en zeker helpen. Met een beetje geluk valt de hack mee en is deze binnen een dag wel op te lossen. Helaas zul je wel het uurtarief moeten betalen en ben je honderden euro’s kwijt en de schade die je geleden hebt is lastig te herstellen. Google ziet namelijk ook snel wanneer je website is gehackt en zal je dit niet in dank afnemen.

Voorkom dat je website wordt gehackt met WordPress onderhoud

Antwoord op de titel van dit artikel is, Ja, WordPress onderhoud is noodzakelijk om te zorgen dat je website veilig blijft en up-to-date. Internetbureaus die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en onderhouden van WordPress website kunnen dit onderhoud voor je regelen.

Zij zorgen er voor dat je WordPress website regelmatig wordt bijgewerkt. Met bijwerken bedoelen we dat er met regelmaat updates worden geïnstalleerd van plug-ins, thema’s en WordPress zelf. Op deze manier zorg je dat de software van je website up-to-date blijft en hou je hackers buiten de deur.

Het spreekwoord, voorkomen is beter dan genezen, is er niet voor niets en gaat hier ook op. Een WordPress onderhoudscontract kan voelen als iets prijzigs maar het is de investering altijd meer dan waard. Je hoeft jezelf nooit meer zorgen te maken of dat je website wel of niet veilig is. Gebeurd er onverhoopt toch iets met je website dan zal het Internetbureau waar je het onderhoudscontract hebt afgesloten je ook snel helpen.

Conclusie, heb je een WordPress website dan is een WordPress onderhoudscontract noodzakelijk.