Freepictures
Image default
Bedrijven

Wilt u een aanhanger rijbewijs in de buurt van Maastricht?

Wilt u binnenkort gaan reizen met een caravan en vraagt u zich af of u met uw huidige rijbewijs wel kunt gaan? Hier zitten een aantal regels aan vast. Voor het rijden met een aanhanger heeft u een rijbewijs B, BE, of B+ (code 96) nodig. Maar welk rijbewijs u nodig heeft is afhankelijk van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt. Lees hieronder verder welk rijbewijs u precies nodig heeft, voor welke massa.

 

Profiteer: aanhanger rijbewijs in Maastricht

Aanhanger rijbewijs Maastricht geeft u de nodige skills om te rijden met een aanhanger in een heuvelgebied. Het kan de eerste keren nogal moeilijk zijn, als u niet gewend bent te rijden in een heuvelachtig gebied met een aanhanger. Profiteer van de heuvels in de buurt van Maastricht, zodat u voorbereid de weg op kan.

 

Regels aanhanger rijbewijs

Welk rijbewijs u moet hebben om te reizen met uw aanhanger, caravan of oplegger is afhankelijk van het toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht van de aanhanger plus het maximale laadvermogen. Stel u heeft rijbewijs B, het autorijbewijs, dan is de toegestane maximale massa 750 kilo. Als het leeggewicht van de aanhanger zelf 150 kilo is, dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (het laadvermogen). U moet ook rekening houden met het gewicht van uw eigen auto. Met een rijbewijs B mag de auto en de aanhanger samen niet meer dan 3500 kilo wegen. In Maastricht is het mogelijk om uw aanhanger rijbewijs te halen bij verschillende rijscholen. Met een aanhanger rijbewijs B+ (code 96) is het mogelijk om met meer gewicht te mogen rijden. Totaal gewicht van auto, aanhanger en laadvermogen van 4250 kg. Met een aanhanger rijbewijs BE kunt u een aanhanger trekken van maximaal 3500 kilo, plus het gewicht van uw auto.

https://cordewenerscholing.nl/aanhanger-rijbewijs-maastricht/