Freepictures
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de kosten bij payrolling?

Als jouw bedrijf snel groeit, is het een goede optie om over te gaan op payrolling. Hiermee voorkom jij dat werkzaamheden als personeelszaken je te veel worden. Deze taak geef je namelijk uit handen aan een zogeheten Payroll-organisatie. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van personeelszaken, en zullen dit perfect voor jou regelen. Deze dienst is helaas niet gratis: er zit bepaalde Payroll kosten aan verbonden. In deze blog zullen wij jou hier uitleg over geven. 

De werkzaamheden van Payroll

De Payrolling-organisatie die wij aanraden, is Payroll Select. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van personeelszaken, en voeren deze werkzaamheden ook graag voor jou uit. Jouw werknemers zullen ook bij Payroll Select onder contract staan, maar ze werken nog wel altijd bij jou. Payroll Select zorgt voor een perfecte service op het gebied van personeelszaken. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat de lonen op tijd worden betaald, dat verlofaanvraag succesvol zal verlopen en dat alles op de juiste manier geadministreerd wordt. 

Wat betaal jij aan Payroll Select?

Payrolling klinkt erg voordelig, maar de kosten hiervan zullen een grote factor zijn wanneer jij overweegt om hier gebruik van te gaan maken. Deze kosten zijn niet vast; ze worden per bedrijf berekend. De meest voorkomende manier om dit uit te rekenen is het nemen van een brutoloon van een werknemer, met daarbovenop een opslag. Die opslag kan op verschillende manieren berekend worden. De omrekenfactor hiervoor is afhankelijk van verschillende factoren:

  • De Payroll-organisatie waar jij voor kiest

  • Het uurloon van je werknemer

  • Het aantal uren dat de werknemer gaat maken

  • Hoe intensief jouw samenwerking met de Payrolling-organisatie zal zijn

Deze omrekenfactor ligt vaak tussen de 1.50 en de 1.75, maar verschillen dus door de zogenoemde factoren. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten bij ziekteverzuim. Er is in dit geval namelijk sprake van een extra toeslag, maar deze wordt wel vooraf vastgesteld, zodat hier geen discussie over kan ontstaan. 

Payroll Select

Ben jij geïnteresseerd in de diensten van Payroll Select, of heb jij hier nog vragen over? Neem dan eens een kijkje op hun website. Deze staat vol informatie over de diensten van Payroll Select. Mocht je na het lezen van de website toch nog vragen hebben, dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met één van de specialisten van Payroll Select. Deze zal je graag helpen met jouw vragen. 

 

https://www.payrollselect.nl/