Freepictures
Image default
Bedrijven

Wat je wél en wat je niet moet doen bij het kiezen van een rijschool

Het volgen van een rijles kan veel zenuwen met zich meebrengen. Je treedt binnen in de volwassen wereld, waarbij je ook te maken krijgt met prijs-kwaliteit verhoudingen. Hoe weet je of je bij de juiste rijschool gaat rijlessen en waar moet je bijvoorbeeld op letten. Omdat je uiteindelijk op een eerlijke en fijne manier in bezit wil komen van het roze pasje, is het verstandig om te weten hoe je dit kan aanpakken. Kies je bijvoorbeeld voor de rijschool in Oosterhout die een proefles aanbiedt, of kies je voor de rijschool die jou een spoedcursus beloofd? In dit artikel lees je wat je wél en wat je niet moet doen wanneer je een rijschool gaat kiezen.

Wel doen: Kijken naar slagingspercentages

Voordat je met de eerste beste rijschool in zee gaat, is het belangrijk om te kijken of de rijschool goed zijn werk doet. Dit kun je doen door te kijken naar de slagingspercentages. Op de website Rijschoolgegevens.nl kun je deze resultaten vanuit het CBR bekijken. Kijk hier vooral naar en vergelijk bijvoorbeeld de rijschool uit Den Bosch met de rijschool Oosterhout.

Niet doen: Spoedcursus volgen

Er zijn rijscholen waarbij je een zogeheten spoedcursus kan volgen, waardoor je dus sneller je rijbewijs hebt. Uit onderzoek is gebleken dat zo een spoedcursus niet goedkoper is en daarnaast is het slagingspercentage bij dit type rijopleiding een stuk lager. Je betaalt dus een hoop geld voor versnelt je rijbewijs te ontvangen, terwijl deze belofte niet altijd waargemaakt kan worden. Daarnaast ben je ongeveer vier uur per dag aan het lessen, waardoor je veel informatie in één keer op moet nemen. Of je hier geschikt voor bent, verschilt per persoon.

Wel doen: Proefles nemen

Tegenwoordig zijn er verschillende rijscholen die een proefles aanbieden. Wanneer die rijschool uit Oosterhout deze aanbiedt, maak daar dan zeker gebruik van. Probeer bij jouw selectie aan rijscholen allemaal een proefles te volgen, zodat je weet welke rijschool het beste bij jou past. Ook heb je tijdens een proefles de mogelijkheid om vragen te stellen en doe dit ook vooral.