Freepictures
Image default
Bedrijven

Breng je een bezoek aan Stein? Lees dan deze tips!

Ga je binnenkort een bezoekje brengen aan het Zuid-Limburgse landschap? En ga je bijvoorbeeld op bezoek in Stein? Dit dorp blijft voor velen een onbekende parel en is zeker een bezoek waard. Net zoals veel andere dorpen in het zuiden van Nederland. Wil jij het beste uit je bezoek aan deze mooie provincie maken? Met onderstaande tips zit je zeker niet stil!

Wat moet je zeker zien?

Ben je een echt buitenmens en houd je van de natuur? Dan is een bezoek aan het Steinerbos zeker een aanrader. Het Steinerbos is al 75 jaar een begrip in Limburg. Dit is een plek waar mensen kunnen helemaal tot rust kunnen komen. Er bevindt zich hier zelfs een zwembad waar je in de zomer lekker in kunt zwemmen. Zeker voor kinderen is dit een ideale plek om op avontuur te gaan in het bos.

Als je in Stein bent kun je ook genieten van de Maas. Door de eeuwen heen heeft de Maas gezorgd voor een divers en boeiend landschap in Limburg. Je kun hier langs fietsen of trek je wandelschoenen aan en verken het nieuwe natuurgebied Rivierpark Maasvallei.

Als je wil overnachten in dit mooie dorp zijn er verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld logeren in een hotel, bed and breakfast of zelfs in een kasteel in de buurt.

Wat moet je zeker doen?

Bij een bezoekje aan Zuid-Limburg hoort uiteraard een geschikt restaurant. Er zijn verschillende leuke en verschillende restaurants in de buurt te bezoeken, afhankelijk van waar je van houdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Chinees Stein. De Chinees Stein serveert authentieke recepten voor ieder wat wils. Naast een Chinees Stein kun je hier ook genieten van verschillende leuke cafe’s of lunchtentjes. Een ideaal voorbeeld hiervan is ook Brouwerij de Fontein. Dit is een kleine, ambachtelijke brasserie met een mooi terras. In een landelijke omgeving kan je genieten van alle huisgemaakte producten  die de brouwerij te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld speciaalbieren en likeuren. Ook heeft de omgeving veel mooie wandel- en fietspaden die geschikt zijn voor kinderen.