Freepictures
Image default
Bedrijven

Wanneer een training presenteren volgen?

Een handige training presenteren kan goed van pas komen als je veel presentaties moet geven of als je daar moeite mee hebt. Misschien moet je op school of werk regelmatig presenteren en voel je de druk om dat goed te doen. Vaak hangt er namelijk een hoop vanaf. Soms een cijfer, maar soms ook een klant of loonsverhoging. Een training presenteren kan je tips geven om betere presentaties te geven die er ook aantrekkelijker uit zien. Daarnaast helpt het je bij je houding en taalgebruik. Wanneer je faalangst hebt is deze training presenteren ontzettend geschikt om daarmee om te leren gaan.

Spanning houdt je tegen

Presenteren kan heel eng zijn, helemaal als er iets vanaf hangt. Ook kan het spannend zijn doordat er veel mensen naar je presentatie kijken en luisteren. Faalangst is niet zomaar iets en daar hebben wij alle begrip voor. We helpen je graag om het presenteren wat minder moeilijk te maken voor je zodat je de volgende keer een stuk zelfverzekerder voor de klas of je baas staat te praten. Daarnaast geven we je allerlei tips waardoor je je tekst beter onthoudt en dus ook minder stress daarvoor hoeft te hebben. Ten slotte ziet je presentatie er ook een stuk professioneler uit na onze tips.

Hoe kom je over op je publiek?

Een van de belangrijkste dingen die je leert bij de training presenteren is je lichaamstaal. Je houding zegt heel veel over hoe je je voelt en bepaald dus ook hoe jij overkomt op andere mensen. Wanneer je met je handen voor je lichaam staat of met je armen over elkaar heen dan heb je een gesloten houding en dring je minder door tot mensen. Dit kan je veranderen door erop te letten dat je een ontspannen houding aanneemt en actief presenteert. Hierdoor zul je mensen meer interesseren en onthouden ze je verhaal ook nog eens beter. Meld je snel aan voor onze training!