Freepictures
Image default
Bedrijven

De code95 cursus wordt steeds belangrijker

Code95 is een veelgehoorde en bekende term binnen de transportwereld. Met de cursus code95 toont een chauffeur aan dat hij of zij vakbekwaam om kan gaan met een voertuig. Deze code95 is verplicht voor alle chauffeurs die beroepsmatig een voertuig rijden en is sinds een paar jaren verplicht volgens Europese richtlijnen. Ook is het zo dat deze extra veiligheidscheck elke vijf jaar verloopt, zodat de chauffeurs ook op de hoogte blijven van de laatste updates met betrekking tot regelgeving en wetten. Vooral voor vrachtwagenchauffeurs die veel kilometers per jaar afleggen is dit een cursus die cruciaal is om hun werkzaamheden uit te voeren.

 

Vrachtwagenchauffeurs en code95

Op het moment dat jij de rijbewijzen C en CE hebt ontvangen krijg je ook automatisch te maken met code95. Onder deze cursus vallen de theorievakken: verkeer en techniek, administratie goederenvervoer en cases administratie. Om daadwerkelijk vervolgens code95 geschikt te noemen zijn hier ook nog twee praktijktoetsen inbegrepen: praktische toets C en besloten terrein toets. 

 

Code95 met rijbewijs na 2009

Heb je het C-rijbewijs behaald na 2009 en heb je nog geen code95? In dit geval moet je eerst ook nog een basiskwalificatie halen om als beroepschauffeur werkzaam te zijn. Dit is dus nog een extra niveau van testen bovenop de code95. Wanneer beide je gedeeltes hebt afgerond krijg je van het CBR een verklaring van geschiktheid, rijvaardigheid en vakbekwaamheid. Ook komt code95 achter je rijbewijs te staan.

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/