Freepictures
Image default
Bedrijven

Verschil tussen podoloog en pedicure

Een podoloog en pedicure zijn twee verschillende beroepen. Ze werken wel beide met voeten maar zijn gespecialiseerd in hele verschillende dingen.

Wat doet een podoloog

Een podoloog geeft podologische voetverzorging. Dit is meestal gericht om een specifiek voetprobleem op een duurzame manier op te lossen. Het opsporen van de oorzaken van voetproblemen is een specialisatie van een podoloog.

Bij een podoloog kom je vaak terecht na doorverwijzing van een gespecialiseerd voetverzorger, kinesist of arts.

Wat doet een pedicure

Een pedicure is een specialist in de verzorging van voeten van mensen. Dit kan vanwege een medische noodzaak zijn, zoals diabetes of om de voeten mooier te laten uitzien. Er zijn medische pedicures en cosmetische pedicures, vaak doet een pedicure beide. Het verschil zit in het soort behandeling. Bij een medische behandeling gaat het meestal om kalknagels, voetschimmel, likdoorns of als iemand bijvoorbeeld slecht ter been is. Bij een cosmetische pedicure behandeling, worden likdoorns verwijderd, nagels geknipt en geveild en gel lak aangebracht.

Het verschil

Er is zeker een verschil tussen podoloog en een pedicure.

De verschillen:

–          Bij een podoloog kom je meestal terecht na een doorverwijzing

–          Een pedicure richt zich meer op de huid en nagels van de voet

–          Een podoloog richt zich meer op voet problemen

–          Je kunt zelf naar een pedicure gaan als jij mooi verzorgde voeten wilt hebben

–          Een podoloog gaat onderzoeken naar de oorzaak van voetproblemen en probeert deze op een duurzame manier op te lossen

–          Een pedicure kan likdoorns weghalen, kalknagels behandelen en voet schimmels behandelen

–          Een podoloog zal je nagels niet verzorgen, een pedicure zal dit wel doen

 

Kortom, chronische voetproblemen, bij mensen die bijvoorbeeld niet goed ter been zijn, zullen vroeg of laat bij een podoloog terecht komen. Om preventief wonden te behandelen vanwege diabetes, zal iemand bij een pedicure terecht kunnen. Tenzij deze wonden een andere oorzaak hebben dan bijvoorbeeld een stoot. Een pedicure zal ook de voeten kunnen verzorgen voor een opfrisbeurt of een speciale gelegenheid maar ook als er huidproblemen of nagel problemen zijn, zoals kalknagels.

https://verschil-tussen.nl/verschil-tussen-een-pedicure-en-een-podoloog/