Freepictures
Image default
Banen en opleidingen

Verbeter je presentatievaardigheden met een presentatietraining

Heb jij wel er wel eens aan gedacht om een presentatietraining te volgen? In veel beroepen is het geven van een goede presentatie erg belangrijk. Er kan veel vanaf hangen. Je moet weten waar je het over hebt en dit met veel zelfvertrouwen over kunnen brengen. Er zijn verschillende aspecten waar aandacht aan moet worden besteed. Tijdens een presentatietraining leer je alles wat je moet weten en kunnen om een geweldige presentatie te geven.

Wat leer je tijdens zo’n training?

Er zijn verschillende onderdelen waar rekening mee gehouden moet worden, zowel tijdens het voorbereiden als tijdens het geven van de presentatie. Het begint bij de voorbereiding. Tijdens de presentatietraining leer je hoe je concrete doelen zet voor je presentatie en hoe je de voorbereiding kunt gebruiken om die doelen te behalen. Ook wordt veel aandacht besteed aan het geven van de presentatie zelf. Hiermee hebben we het over dingen zoals de houding, manier van praten, overtuidingskracht, en structuur van de presentatie. Hoewel er ook aandacht wordt besteed aan de visuele presentatieondersteuning, is het grootste deel van de presentatie nonverbaal. Hier wordt dus veel aandacht aan besteed tijdens de presentatietraining. Als je podiumangst hebt of niet goed om kunt gaan met spanning en dit dus de kwaliteit van je presentatie naar beneden haalt, werken we hier ook aan. Alles waar je mogelijk moeite mee kunt hebben, werken we tijdens de training aan!

Hoe ziet de training eruit?

De presentatietraining wordt gegeven door een trainer die de leerdoelen van de trainee centraal stelt. Er worden oefeningen en theoretische achtergrond gegeven waarmee je aan de slag kunt. Daarnaast wordt er persoonlijke feedback gegeven om het resultaat te optimaliseren. De presentatietraining geeft dus alle handvaten om jou op weg te helpen om de beste presentaties van je carrière te geven!

https://www.actinmove.nl/presentatietraining/