Freepictures
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips voor het inhuren van een beveiligingsbedrijf?

Tips voor het inhuren van een beveiligingsbedrijf?

Het inhuren van een Beveiligingsbedrijf lijkt vaak overbodig, maar in de praktijk hoeft het niet veel duurder te zijn als je de apparatuur door een ander laat aanleggen. Echter zijn beveiligingsbedrijven wel erken en kunnen zij dus ook een eerlijk advies geven. Of je nu een klein beetje waarde hebt of veel, dat maakt namelijk een wereld van verschil. Je hebt natuurlijk voor 1 duur schilderij geen hele alarminstallatie nodig, maar heb je meerdere dure dingen in huis dan kan dit wel een optie zijn. Bovendien zijn er ook erkende bedrijven die een directe schakel hebben met de politie. In het geval van inbraak kunnen zij deze beelden dan ook direct delen met de politie en daardoor zijn er de laatste jaren heel wat dieven meer op heterdaad betrapt.

Een netwerk aan beveiliging aan laten leggen

Het beveiligingsbedrijf kan ook een thuisnetwerk aanleggen. Tegenwoordig heeft bijna heel Nederland internet in huis en dat kan op het gebied van beveiligingsapparatuur heel handig zijn. Niet alleen voor de bedrijven, maar voornamelijk ook voor jezelf. Je kunt dan namelijk de beelden in de gaten houden op computer of smartphone, maar deze kunnen ook een pushmeldingen sturen bij onverwachte bewegingen. Ook is dit ideaal voor nieuwelingen. Deze manier van beveiligen is vaak het goedkoopste, maar ook het eenvoudigste uit te breiden. Op de analoge manier kwamen er toch hoge kosten kijken, terwijl dit met de slimme apparaten een stuk minder is. Het blijft nog een investering, maar alles beter als een inboedel die wordt gejat. Daarnaast doet het mentaal ook wat met je. Je gaat immers met een gerust hart de deur uit, want je kunt 24 uur per dag 7 dagen per week de beelden raadplegen.

Welke apparaten zijn er allemaal?

Het beveiligingsbedrijf heeft een heel scala aan apparatuur. Het bekendste apparaat is toch wel het camerasysteem. Deze kun je kopen of huren op basis van het aantal camera’s en de opslag. Ook zijn er modellen waarbij je de beelden op je telefoon kunt raadplegen. In dat geval zit er vaak een SD kaart in de camera die gaat opnemen indien er een inbraak is of als jij aangeeft dat je de beelden wil opnemen. Daarnaast heb je ook nog bewegingsdetectoren die zoals de naam al doet vermoeden iedere vorm van beweging waarnemen. Tevens zijn er ook raam- en deursloten die een (stil) alarm af laten gaan als dit wordt opengebroken als het ware. Dit zorgt ervoor dat dieven in stilte gepakt kunnen worden of weggejaagd worden door het geluid. Eventueel zijn er zelfs mogelijkheden op basis van warmtebeelden, die dus precies laten zien welke temperaturen er in huis zijn en dus ook een inbreker herkennen.

Buiten de deur een goed overzicht van wat er thuis gebeurd

Een beveiligingsbedrijf schakel je niet alleen in voor dat je spullen goed beveiligd zijn. Het heeft namelijk ook grotendeels een mentaal effect. Als je een inbraak hebt meegemaakt, durf je zonder deze apparatuur niet meer van huis. Gelukkig zijn er daarom vandaag de dag voldoende apparaten die via de WIFI werken. Deze kun je overal ter wereld raadplegen op een computer, laptop of telefoon.