Freepictures
Image default
Toerisme

Streekproducten van de Belgische kust

beste restaurants blankenberge

Dankzij de vele regionale producten die de zee en het veld aanleveren, scoort de Belgische kust erg hoog op gastronomie. Hieronder vindt u een lijst met producten die u tijdens uw reis naar de Belgische kust moet proberen.

De Oostendse oester ‘De Royal Ostendaise’

Na de mislukte oogst in 1973 kreeg de eeuwenoude Belgische traditie in 1995 een nieuwe impuls. De oesterkuil bij Spuikom in Oistend werd in 1996 heropend door de familie Puystjens. Sindsdien worden deze heerlijke oesters ter plaatse of in viswinkels of restaurants verkocht.

De heerlijke kustbieren

Ga liggen op een zonnig terras en drink een lekker biertje. Klinkt goed, toch? Probeer zeker de volgende bieren uit de Belgische kust.

Sint-Idesbald treasures ten Duinen: Belgisch abdijbier, verkrijgbaar in “Blond”, “Dubbel”, “Tripel” en “Rousse” versies. Weet jij? Kun je het “Shiduning Kloostermuseum” bezoeken?

Wijnkelder (Drunken Pit): 8% donkerbruin bier van smaak, in een gebogen glas.

Poppolou: Slechts 6% van dit bier is afkomstig uit de authentieke bar “Manuscript” die zijn oorsprong vond in Oostende.

Kokketeute: Dit Blankenbergbier betekent “mooi meisje” en is een zacht moutbier van hoge gisting met mout-, hop- en citrussmaken. Tegelijkertijd werd ook de bruine Kokketeute gelanceerd.

Roste Jeane: Dit bier van 7% is heerlijk in combinatie met vis- en vleesgerechten.

Keytebier: Tripel of Dobbel-Tripel, u kiest.

8410: Dit blond bier van hoge gisting op fles van tweede gisting verwijst naar de postcode van Wenduine.

Purus, de Vlaamse grijze garnaal

PURUS is de merknaam van Vlaamse Grijze Garnalen en heeft een uniek label als streekproduct. Alleen kwaliteitsgarnalen die op een milieuvriendelijke manier in de Noordzee worden gevangen, met een heel eerlijke smaak, krijgen het PURUS-label als VGGl.

West-Vlaams rood

West-Vlaams Rood is een rundvee in België, ontstaan ​​uit de Kasselse rode stier in de 18e eeuw en werd later verspreid over de grens tussen Vlaanderen en West-Vlaanderen in Frankrijk. Het is een variëteit voor tweeërlei gebruik, dus het is gereserveerd voor de productie van melk en vlees.

De Belgica mossel

Deze uniek gearomatiseerde mossel wordt gekweekt in speciale kooien nabij de kust van Nieuwpoort. Deze mosselen hebben meer vlees en lichtere schelpen.

Ambachtelijke producten van de boerderij

Ambachtelijke producten worden meestal gemaakt op boerderijen, meestal volgens oude tradities, en zijn natuurlijk te vinden aan de Belgische kust. Bezoek zeker een boerderijwinkel om 100% West-Vlaamse boerderij- en streekproducten te kopen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html