Freepictures
Image default
Toerisme

Grottenbezoek voor de avontuurlijke Ardennen kampeerders

Sinds jaar en dag trekken vele Nederlanders massaal richting de Belgische en Franse Ardennen. Het is natuurlijk ook een schitterend kampeergebied omringd door heuvels en bergen. Je verblijft dan in de hoogstgelegen regio van België en telt een groot aantal bergen met een hoogte tot 500 meter. Maar waar bergen zijn, zijn over het algemeen ook grotten. Op Google vind je door middel van grotten ardennen meerdere bewonderenswaardige complexen. We hebben de mooiste hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Grotten van Han

Zonder twijfel zijn dit de bekendste grotten van de Ardennen. Vreemd is het niet, het grottencomplex gelegen bij Han-sur-Lesse behoort tot het grootste van Europa. Binnen de kalksteengrotten kun je vele staande en hangende druipsteenformaties bewonderen. Zo kun je een 7 meter hoge stalagmiet aanschouwen in de Trofeezaal.

Grotten van Remouchamps

Te vinden bij het plaatsje Sougné-Remouchamps combineer je een grot excursie te voet met een bootreis over de ondergrondse rivier de Rubicon. Te voet bezoek je onder andere het natuurlijke druipsteenkunstwerk De Grote Draperie én de Kathedraalzaal, met een hoogte van maar liefst 40 meter. Afsluitend passeer je tijdens de vaartocht de opmerkelijke Palmboom-formatie.

Grotten van Hotton

In de buurt van het dorp Hotton bezoek je tunnels die bij elkaar zo’n 6 kilometer lang zijn en je tot op een diepte van 70 meter brengen. Tijdens de tocht aanschouw je meerdere galerijen, waarvan de grootste maar liefst 35 meter hoog is.

La Merveilleuse

Volgens velen bevindt de mooiste grot zich bij Dinant. In deze grot zie je niet alleen bijzonder gevormde stalactieten en stalagmieten. Tijdens de grottocht kom je ook nog eens langs enkele watervallen.

https://indardennen.be/activiteiten/kastelen-grotten/