Freepictures
Image default
Gezondheid

Last van snurken?

Snurken kan funest zijn voor je slaap, niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner. Veel mensen hebben last van een slaapgebrek door snurken. Hoe komt dat nou precies en wat kan je er tegen doen? In deze blog lees je er meer over.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die de luchtwegen kunnen vernauwen. Vaak komt het door neusverstopping bij bijvoorbeeld een verkoudheid of allergieën. Toch zijn er meerdere oorzaken waardoor je kunt snurken. Denk aan vermoeidheid, alcohol, slaaphouding, stress of overgewicht. Tijdens je slaap ontspannen je spieren, en wanneer je tong verslapt bedekt deze een groot gedeelte van je keelholte. Op deze manier worden de luchtwegen vernauwd en het gevolg hiervan is snurken.

Wat te doen tegen snurken

Snurken is een dagelijks probleem, naarmate je veroudert wordt het alleen maar erger. Je omgeving kan er soms enorm aan lijden. Wat te doen tegen snurken? Er zijn meerdere oplossingen; een eenvoudige tip is onder andere het veranderen van je slaaphouding! Ga eens op je zij liggen in plaats van op je rug. Delen van je gehemelte en je tong vallen namelijk naar achteren waardoor de luchtwegen vernauwd worden. Een tweede mogelijke oplossing is het veranderen van je algehele levensstijl, leef gezond. Probeer wat meer te bewegen en vermijd zware maaltijden voor het slapen. Daarnaast kan alcohol je tong ontspannen waardoor deze ook weer naar achteren zakt en je minder goed kunt ademen, probeer dit dus ook te beperken. Een laatste tip: probeer te stoppen met roken; je neus kan namelijk sneller verstopt raken en het geeft daarnaast ook irritatie aan de keel.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/