Freepictures
Image default
Kinderen

Hoe kies je een meisjesfiets?

Hoe kies je een meisjesfiets?

Een meisjesfiets kiezen is nooit gemakkelijk. Er zijn veel meisjesfietsen op de markt en de meeste hebben specifieke kleuren en ontwerpen die geschikt zijn voor deze doelgroep. Je kunt echter moeilijkheden ondervinden bij het vinden van de juiste fiets voor je dochter. De gemakkelijkste manier is om je kind de fiets zelf te laten kiezen. Je moet echter wel de belangrijkste factoren voor het kopen van de fiets kennen. Zo moet je bijvoorbeeld de specifieke maat weten die je nodig hebt. Als je dochter 4 of 5 jaar is moet ze een meisjesfiets 16 inch gebruiken. Er zijn daarnaast nog andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een meisjesfiets.

Het frame

Eigenlijk is er geen verschil tussen een jongensfiets en een meisjesfiets wat betreft het framedesign. Beiden hebben een soortgelijk frame. Een zeer populair frame in het

instapframe. Dit frame behoort tot de traditionele frames die voor worden gebruikt voor damesfietsen. Door de vorm van het frame kan de fietser gemakkelijk op- en afstappen. Dit type frame kan de prestaties van de fiets echter niet verbeteren. Naast het doorstapframe is er weinig keuze in frame. 

Het gewicht van het frame

Jongens zijn vaak sterker dan meisjes. Daarom is lichtgewicht een belangrijke factor bij het kiezen van een meisjesfiets. De lichtgewicht fiets betekent niet dat de fiets van slechte kwaliteit is. De fietsen kunnen wel duurder zijn omdat de fabrikanten specifieke materialen gebruiken om gewicht te besparen. Aluminium is het gebruikelijke materiaal voor het frame van de fiets. De beste optie is het kiezen van de meisjesfiets die in je budget past. Je kunt veel spullen meenemen op de fiets door gebruik te maken van basil fietstassen of manden.

De kleur van de fiets

Veel meisjes kijken eerst naar de kleur voordat ze iets willen kopen. Kleuren vertegenwoordigen soms hun persoonlijkheid. Het gaat niet alleen om fietsen, maar ook om de styling ervan. Er is een ruime keuze in kleur en design als het gaat om fietsen en accessoires. Je kunt samen met je kind voor een blauwe, groene, gele of zwarte fiets kiezen. Je kunt de kleur van de fiets ook laten passen bij hun gebruikelijke outfits, inclusief hun schooltas handtas.

Zithouding

De zithouding die je kind op de fiets heeft moet ook worden overwogen om het beste niveau van comfort en wendbaarheid te vinden. Zorg ervoor dat de houding tijdens het fietsen goed is. Er zijn opties waarbij je kind iets rechter op zit of juist wat meer naar voren leunt. Het is het beste om deze opties uit te proberen om wat ervaring op te doen. Elk kind heeft zijn eigen voorkeur. De kinderen van 4 tot 5 jaar passen meestal op de 16 inch fiets. 

Conclusie

Dit zijn vier overwegingen die moeten worden gemaakt bij het kopen van de meisjesfiets. Het kiezen van de meisjesfiets kan best lastig zijn. De fiets van je dochter moet bij haar passen, zowel qua ontwerp als kleur, de maatvoering en de zithouding. Je kind moet zich op haar gemak voelen en blij zijn met de fiets.