Freepictures
Image default
Beauty en verzorging

Dit zijn de meest voorkomende huidaandoeningen

We hebben niet allemaal dat prachtige, zachte huidje van de influencers. Sterker nog, ontzettend veel mensen hebben last van vervelende huidaandoeningen. Niks om je voor te schamen dus, maar nog steeds erg irritant en soms ook pijnlijk. Huidtherapie Eemland Amersfoort kan hier bijvoorbeeld bij helpen. Wij vertellen in dit artikel alles over de meest voorkomende huidaandoeningen en hoe je ze kunt verhelpen.

schimmelinfecties

Huidschimmel klinkt vies, maar dat valt wel mee. Je hebt eigenlijk altijd wel wat schimmel en gisten op je huid zitten. Meestal kan je huid een uitbraak prima tegenhouden met een beschermende vetlaag, maar dit lukt niet altijd. Zeker wanneer je je huid veel wast met zeep, kan huidschimmel snel de kans krijgen om uit te breiden. Dit resulteert in ronde schilferige plekjes die soms ook jeuken. Huidschimmel is verder onschuldig en gemakkelijk te verhelpen met een zalfje dat je gewoon bij de drogist kunt halen. Wel is het besmettelijk. Pas dus eventjes op met te veel huid op huid contact.

Acne

De meeste mensen krijgen in hun puberteit te maken met acne, echter, bij sommigen is het na de puberteit nog niet klaar. Acne ontstaat meestal door een overmatige talgproductie van de huid, waarbij poriën verstopt raken die vervolgens gaan ontsteken. Je kunt acne voorkomen door je huid goed schoon te houden en eens in de zoveel tijd diep te reinigen met een scrub of een peel-off masker. Het is belangrijk de verleiding te weerstaan om acne uit te knijpen, want hierdoor kunnen littekens ontstaan. Een huidtherapeut kan bij ernstige acne samen met jou op zoek naar een oplossing, bijvoorbeeld een chemische peeling. In sommige gevallen schrijft een arts medicatie voor.

Eczeem

Tot slot is ook eczeem een veelvoorkomend huidprobleem. Eczeem is helaas een chronische huidaandoening waardoor de huid ontstoken raakt. Dit resulteert in jeukende en soms pijnlijke, schilferige rode vlekjes. Voor eczeem bestaan verschillende zalfjes. Verder kun je eczeem in toom houden door de huid goed vet te houden met een vette crème vrij van parfum of alcohol. Een huidtherapeut kan in ernstige gevallen met je meekijken en zoeken naar de juiste zalfjes of lichttherapie uitvoeren op jouw eczeem.