Freepictures
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat u moet weten over chemische peelings

Voor een chemische peeling van het gezicht wordt een chemische oplossing op het huidoppervlak aangebracht om beschadigde huidcellen te verwijderen, rimpels te verminderen en littekens en verkleuringen van de zonnevlekken te behandelen. Bij huidkliniek Den Haag worden verschillende soorten zuren met verschillende niveaus van huidpenetratie gebruikt bij chemische peelings. Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar op basis van uw behoeften en hoe gevoelig uw huid is.

Welke stappen moet u nemen om u voor te bereiden op een chemische peeling?

De eerste stap is het boeken van een consult voorafgaand aan de procedure met een betrouwbare, door het bestuur gecertificeerde plastisch chirurg of dermatoloog om uw redenen voor het verlangen naar een chemische peeling en wat u van de operatie kunt verwachten, door te nemen. Om er zeker van te zijn dat u een goede kandidaat bent voor de behandeling, worden uw medische geschiedenis en huidige medicatie onderzocht. Deze beoordeling omvat het controleren op factoren die het risico op complicaties kunnen verhogen, zoals een voorgeschiedenis van diabetes, voedingstekorten, lichtgevoeligheid, eerdere bestraling, abnormale littekens, huidaandoeningen, recente gezichtschirurgie, gebruik van isotretinoïne of orale anticonceptiva, zwangerschap status, roken status en hoeveelheid dagelijkse blootstelling aan de zon. De dikte, gezondheid en conditie van de huid worden vervolgens fysiek geëvalueerd. Om de toestand van de huid voor de operatie vast te leggen, kunnen er foto’s worden gemaakt. Ten slotte moet u zich onthouden van harsen en gezichts dermabrasie. Deze procedures en suggesties zijn bedoeld om de opperhuid te verdunnen, de penetratie van chemische peelings te verbeteren, genezing te versnellen en de kans op problemen zoals hyperpigmentatie en littekens te verminderen.

Wat te verwachten na een chemische peeling?

Uw huid zal waarschijnlijk rood zijn en ontstoken lijken na een chemische peeling. Verhoogde zwelling en roodheid kunnen het gevolg zijn van diepere chemische peelings. Het is ook typisch om wat stekend of branderig te blijven ervaren. Binnen één tot twee weken zouden de symptomen moeten verdwijnen nadat de regio is gekalmeerd met een beschermende zalf zoals vaseline. Voor kleine peelings kan make-up meestal de volgende dag worden gedragen; voor zwaardere peelings duurt het ongeveer een week. Het kan enkele maanden duren voordat de huid volledig is hersteld van de schil en al zijn effecten vertoont. Aanbevelingen zoals regelmatige reiniging, hydratatie en het beperken van blootstelling aan de zon zullen de effecten van de chemische peeling helpen verlengen.