Freepictures
Image default
Dienstverlening

Dit is hoe een fysiotherapeut je helpt bij overgewicht

Als je te zwaar bent, dan kunnen fysiotherapeuten je helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld advies geven over de fysieke belasting voor het lichaam en hoeveel beweging goed is. Maar fysiotherapie kan ook gebruikt worden om overgewicht op te lossen of voorkomen, door bepaalde spiergroepen aan te spreken.

Dit kan een fysiotherapeut voor je betekenen bij overgewicht

Als je te zwaar bent, dan kan fysiotherapie een goed hulpmiddel zijn voor jou. Ze kunnen bijvoorbeeld advies geven over de fysieke belasting die het lichaam moet dragen en wat voor beweging goed is. Maar fysiotherapie kan ook gebruikt worden om overgewicht te bestrijden of voorkomen door bepaalde spiergroepen aan te spreken.

De oorzaak van overgewicht

Vaak zijn mensen te zwaar als ze fysiotherapie nodig hebben omdat ze niet weten wat de fysieke belasting van hun lichaam is. Het kan ook gebeuren dat je overmatige eetlust hebt of inactief bent. Dit zijn allemaal fysiologische factoren die kunnen leiden tot overgewicht, of dit nu echt fysieke oorzaak heeft of niet.

Eetlustremmende middelen als Meridia helpen om je gewicht te verminderen, maar fysiotherapie kan je helpen om gewicht te behouden.

Inactieve personen zijn meer kwetsbaar voor overgewicht dan mensen die fysieke activiteit hebben. Ze moeten hun eigen lichaam fysiek trainen, meer bewegen en gezonder eten.

Wat kun je doen bij overgewicht?

Als fysiotherapie je helpt bij overgewicht, dan kun je met fysiotherapeuten bespreken wat voor jou goed werkt en waarom. Zodra er een probleem is gevonden door middel van herhalingstechnieken of fysiotherapie hoor je van een fysiotherapeut welke therapietechniek het best is. Het is vooral belangrijk dat je het eetpatroon veranderd en meer gaat bewegen. Fysiotherapie Drunen heeft een fitness ruimte waar je terecht kan bij voedingsdeskundigen en fitness instructeurs. Zij zullen je begeleiden in het veranderen van je leefstijl. Het lijkt misschien moeilijk in het begin, maar dat komt uiteindelijk goed!