Freepictures
Image default
Auto's en Motoren

Chip tuning

Als je mensen een gekke dingen met hun auto’s hebt gezien, zoals het installeren van zware pk-aanpassingen, heb je misschien jezelf gevraagd, is chip tuning slecht voor je auto? Hoewel de meeste enthousiastelingen zouden betogen tegen het aanpassen van een auto, zijn er enkele die door de praktijk zweren. Als u besluit om deze route te gaan, moet u er zeker van zijn dat u alle regels en richtlijnen die door uw auto’s Original Fabrikant volgt. U bent mogelijk niet bekend met de term, maar de chiptuning verwijst naar eventuele pogingen om de prestaties van uw voertuig op de een of andere manier te wijzigen. Om het onderwerp beter te begrijpen, bespreek de basisprincipes van Chip Tuning en wat het met uw auto kan doen.

 

Extra vermogen wordt bijna altijd bereikt door een verhoogde hoeveelheid luchtstroom in een specifiek motorgebied. Dit biedt meer koeling en minder weerstand tegen warmtestroom. Het toegevoegde vermogen en de toegevoegde luchtstroom resulteert meestal in een toename van het RPMS van de motor en een toename van het paardenvermogen (de vermogen van uw voertuig).

De chiptuning bereikt zijn motorverbetering voornamelijk door een verhoogde toevoer van lucht en brandstof aan het carter.

 

Dus waarom zou je erom geven om je auto afgestemd te hebben? Als u de prestaties van uw auto wilt maximaliseren, moet u de tijd nemen om te onderzoeken of u dingen goed doet. Het hebben van een geoptimaliseerde motor betekent dat uw auto in staat zal zijn om de wegen beter op te nemen en dat het meer responsiever zal zijn. Ook, als u een meer economische auto hebt en u de brandstofkosten laag wilt behouden, is een goede optimalisatiestrategie om te profiteren van de extra kracht en het verlagen van uw brandstofverbruiksnelheid per gallon van gebruikte brandstof.

 

Met een voertuig dat is afgestemd, kunt u ook ten volle profiteren van andere verbeteringen die aan het voertuig kunnen worden aangebracht, zoals een groter of lichter luchtfilter. Sommige tuners veranderen ook de olie en de druk in de verzending om het gaskilometers te verbeteren, hoewel veel experts het niet eens zijn met deze aanpak. In het algemeen zal een auto met een geoptimaliseerde motor met een chip-geoptimaliseerde motor meestal vrijer dan een auto die eenvoudig regelmatig is.

De auto kan bijvoorbeeld een hogere gashendelreactie hebben, maar het zal ook lagere emissies produceren.

 

Betekent dit allemaal dat chip-tuning een slechte zaak is? Niet noodzakelijk. Voor één ding zijn er tal van voertuigliefhebbers die geloven dat tuning een geldige manier is om een prestaties van voertuigen te verbeteren. Toch heeft het hebben van uw motor geüpgraded of met uw motor-chip afgestemd (ook bekend als inductietuning) een bepaalde hoeveelheid knowhow en vaardigheid vereist. Er zijn veel dingen die mis kunnen gaan met dit soort modificatie, en veel mensen die proberen hun eigen motorkool-ups uit te voeren, komen vaak de hele wezen in plaats van beter dan beter.

 

Chip Tuning maakt wel een belangrijke sprong in de paardenkracht van een voertuig. Houd er echter rekening mee dat de meeste autofabrikanten zijn ontworpen om minder pksporen te produceren voor efficiënt brandstofgebruik. Om deze reden wordt het niet aanbevolen om de paardennummers op uw auto te vervangen of aan te passen, tenzij u dit doet voor doeleinden met betrekking tot het afstemmen van uw voertuig voor racen, specifiek supercar-evenementen.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/