Freepictures
Image default
Bedrijven

Beroepen die goed op afstand gedaan kunnen worden

Er is veel veranderd op het gebied van werk door de corona crisis. Zo moesten contactberoepen zoals kappers en tattoo-artiesten hun werk maandenlang neerleggen, in andere sectoren was het wat eenvoudiger en een kwestie van het verplaatsen van de laptop van kantoor naar thuis. Om voorbereid te zijn op een volgende crisis hebben we een aantal beroepen verzameld die je goed op afstand kunt doen.

Copywriter
Copywriters schrijven teksten, heel veel teksten. Ideaal om vanuit huis te doen omdat het enige dat je nodig hebt een laptop met een tekstverwerker is. Copywriters schrijven voornamelijk commerciële teksten. Denk bijvoorbeeld aan teksten voor websites van bedrijven of nieuwsberichten. Het doel van de teksten is om tot de verbeelding van de mensen te spreken. Deze job vergt creativiteit aangezien je bij het schrijven van je teksten rekening moet houden met de ‘stem’ van het bedrijf. Dit is een zelfstandige en uitdagende baan, zeken omdat je het helemaal op eigen houtje overal kunt uitvoeren.

Grafisch vormgever
Naast de copywriter kan de grafisch vormgever ook makkelijk met een laptop vanuit flexibele locaties werken. Banners maken voor websites, bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe huisstijl, een opmaak voor een nieuwsbrief; je kunt het zo gek niet bedenken of een grafisch vormgever kan je erbij helpen. De vormgever kent Adobe Photoshop op zijn duimpje en knutselt thuis aan ontwerpen totdat hij en zijn opdrachtgever tevreden zijn met het resultaat. Hoewel hij of zij veel moet overleggen met de opdrachtgever kan de vormgever over het algemeen grote gedeeltes van de dag zelfstandig aan de slag. Dit maakt het een ideaal beroep om uit te voeren vanuit huis.

Yogaleraar
Voor de thuiswerker die super veel met computers wil werken is het beroep van Yogaleraar wellicht interessant. Toon veel sportscholen dicht moesten, zijn veel sportdocenten begonnen met het geven van online lessen. Er is dus wel enige kennis van technologie vereist. De Yogaleraar kan zichzelf namelijk filmen terwijl hij voor mensen live een online les verzorgd. Hij kan video’s opnemen waar en wanneer hij maar wil en vervolgens online aanbieden aan zijn afnemers. Ook een livestream hoort tot de mogelijkheden. De yogaleraar hoeft dus nergens heen en heeft geen last van verkeer stress, hierdoor blijft hij altijd zen.

 

Zoek je zelf een van deze professionals kijk dan op de mikrogids klantenservice en vind de contactgegevens die jij nodig hebt.

https://web-wings.nl/