Freepictures
Image default
Bedrijven

alternatieve manieren van leven

Alternatieve manieren van leven

 

Heb je je leven goed onder de loep genomen en besloten dat er iets ontbreekt? Heb je het gevoel dat je niet echt leeft, maar alleen maar aan het overleven bent? Heb je genoeg van de dagelijkse routine van woon-werkverkeer in de voorsteden en wil je iets anders? Misschien is off grid wonen wel een nieuw avontuur voor jou? Of een van de andere manieren van leven in deze blog!

1. Denk aan huizenruil

Het concept van een woningruil bestaat al tientallen jaren en het is precies wat de naam doet vermoeden. Gezinnen of individuen in verschillende steden, staten of naties zullen gedurende een bepaalde periode van huis ruilen. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om hun woning permanent te ruilen voor een andere.

2. Ga off grid wonen

Misschien is off grid wonen iets voor jou. Off grid wonen hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je het huis waar je van houdt moet verkopen en verhuizen naar het midden van de woestijn. Als je gewoon wilt weten dat je voor jezelf kunt zorgen, zijn er veel manieren om het zo te maken, dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Een moestuin beginnen, kippen houden en zonnepanelen installeren om je huis van stroom te voorzien zijn slechts enkele van de dingen die iedereen kan doen om zelfvoorzienend te worden, zelfs in de woonwijken.

3. In een eco dorp wonen

Ondertussen kun je ook partner worden in een ecovillage, een gemeenschap die is gebouwd met een focus op ecologie en duurzaamheid.

Ecodorpen zijn te vinden op elk continent en variëren van collectieven voor kunstenaars of spirituele centra tot boerengemeenschappen en dierenopvang. Bekijk het Global Ecovillage Network voor een lijst van dorpen die momenteel in ontwikkeling zijn of die overwegen om het alleen te doen.

4. Probeer vanlife

Als je met pensioen bent of een baan hebt die je op afstand kunt doen, is het gemakkelijk om het vaste leven in te ruilen voor het leven van een zwerver. Investeer in een gebruikte camper of een busje waarmee je kunt parkeren en slapen waar een camper dat niet zou mogen.

 

https://doepserleven.nl/off-grid-wonen/