Freepictures
Image default
Auto's en Motoren

5 goedkope, zuinige occasions volgens de autodealer uit Etten-Leur

Er zijn tal van merken en modellen op de markt en de prijzen voor auto’s lopen dan ook behoorlijk uiteen. Maar jij hebt alleen een auto nodig om van A naar B te komen. Toeters en bellen hoef je niet, je wilt gewoon zo min mogelijk betalen. Dat betekent echter niet dat je dan automatisch kiest voor de occasion met de laagste aanschafprijs. Er zijn meer zaken om rekening mee te houden en bovendien wil je een tijdjes kunnen blijven rijden zonder langs de kant van de weg te komen te staan. Ervaren autodealer MV Motive uit Etten-Leur heeft daarom een vijftal goedkope en zuinige occasions op een rijtje gezet met modellen waar je voor een schappelijke prijs nog jaren plezier van hebt.

De autodealer uit Etten-Leur presenteert: 5 zuinige occasions onder de 10k

Het kan altijd goedkoper maar wanneer je de aanschafprijs vergelijkt met de kosten voor het onderhoud, reparaties, brandstof en wegenbelasting ben je in de meeste gevallen beter uit met een wat hogere aanschafprijs. Een auto onder de €10.000,- is vaak een jaar of 5 tot 8 oud en heeft de nodige kilometers gelopen. Door slim te kiezen hoeft dit geen probleem te zijn. Ontdek het zelf en lees verder.

Toyota Prius Mk I en II: zuinig en veel ruimte

Goed, de Prius verdient geen schoonheidsprijs maar het is wel een ontzettend praktische auto. Dankzij de hybridemotor is het verbruik erg laag en Toyota staat bekend om zijn nagenoeg onverwoestbare designs. Combineer dit met vier deuren en een ruime kofferbak en je hebt een auto die de investering van zo’n €8000,- ruimschoots gecompenseerd.

Volkswagen Lupo diesel: de citybug voor de snelweg

De VW Lupo is een echte ‘citybug’. Een klein autootje waarmee je overal kunt komen. Vanwege de kleine motorinhoud en het lage gewicht is de Lupo lekker goedkoop in de wegenbelasting en verzekering. En omdat het om een diesel gaat kun je er langere afstanden mee rijden zonder het verbruik al te veel omhoog te jagen. Met een prijskaartje tot ongeveer €3500,- is ook de aanschafprijs goed te doen.

Audi A2 diesel: goedkoop en zakelijk

Audi’s zijn van origine echte zakelijke auto’s. Wil je professionaliteit uitstralen naar je klanten maar wel geld overhouden voor de vrijdagmiddagborrel op het werk? Dan is de Audi A2 diesel een goede keuze. Omdat het een diesel is kun je er flink wat kilometers mee afleggen, wat ideaal is wanneer je regelmatig op klantbezoek gaat. Met een praktijkverbruik van ongeveer 3,5 liter per 100 kilometer en een aanschaf van €6000,- tot €7000,- voel je de investering minder in je portemonnee dan bij veel andere zakelijke auto’s.

Kia Rio 1.1 diesel: een sportieve middenklasser

Kia heeft de afgelopen decennia enorme ontwikkelingen doorgemaakt wat betreft de techniek en de styling van hun auto’s. De Kia Rio 1.1. diesel is hier een uitstekend voorbeeld van. De gestroomlijnde body, de flinke velgen en de dikke sloffen doen vermoeden dat de auto meer kost dan de €8000,- tot €15.000,- die je gemiddeld voor een Rio kwijt bent. En met een verbruik van 3.1 liter per 100 kilometer (fabrieksopgave) vallen je maandelijkse kosten ook nog eens erg mee.

Smart ForTwo 0.8 CDI: klein maar fijn

Dit kleine karretje doet precies wat het zegt, niets meer en niets minder. En dat is jou zo zuinig mogelijk naar je bestemming toebrengen. Het hele voertuig weegt slechts 770 kg dus je betaalt nauwelijks wegenbelasting. Het piepkleine 0.8 motortje verbruikt slechts 4.31 liter per 100 kilometer en de aanschaf van gemiddeld €6000,- maakt de Smart tot een uitstekende aankoop voor iedereen die wel mobiel wilt zijn maar zich daar niet blauw voor wil betalen.

Hoe vind je de auto van je keuze?

Zie jij jezelf al rijden in een van de bovenstaande modellen? Of ben je toch op zoek naar iets anders? Wat je ook kiest, de automakelaar van autodealer MV Motive staat in Etten-leur te trappelen om je te helpen de auto die je wilt te vinden. Hoe hij dat doet? Ontdek het zelf, neem contact op met de autodealer, ga langs in Etten-Leur of maak een afspraak wanneer je buiten reguliere kantooruren langs wilt komen.