Freepictures
Image default
Gezondheid

Wat kun je schrijven op een condoleancekaart?

Het versturen van een condoleancekaart is een van de meest attente gebaren die je kunt doen. Toch kan het tegelijkertijd erg lastig zijn. Wat zet je in een condoleancekaart en wat niet? Wij hebben enkele tips bij het schrijven van een kaart.

Wees oprecht

Het belangrijkste bij het schrijven van een condoleancekaart is dat je oprecht bent in je medeleven. Als je niet zeker weet wat je moet zeggen, kun je beter helemaal niets zeggen dan valse troostende woorden aanbieden. Ten tweede, wees specifiek in je woorden. Schrijf niet alleen “Gecondoleerd met uw verlies.” Vertel de persoon dat je van zijn of haar en dat je er zult zijn voor steun. Tot slot, houd uw bericht kort. Een lange boodschap kan overweldigend zijn, en de persoon wil het misschien niet allemaal lezen in deze moeilijke tijd.

Wat kun je schrijven?

Als je iemand wilt troosten, kan een korte boodschap al enorm op prijs gesteld worden. Enkele voorbeelden van korte condoleancekaart teksten zijn:

  • “Gecondoleerd met uw verlies. Uw dierbare zal gemist worden.”
  • “Mijn gedachten zijn bij u in deze moeilijke tijd.”
  • “Weet alsjeblieft dat er aan je gedacht wordt en dat we er voor je zijn.”
  • “Ik wens u sterkte in deze moeilijke tijd.”

Kun je echt geen woorden vinden? Denk dan bijvoorbeeld aan een mooi gedicht die jouw gevoel weerspiegelt en medeleven uit.

Versturen van een kaart

Je hoeft niet meteen naar de brievenbus te rennen, maar het is wel netjes als je binnen zo’n kort mogelijke tijd wat van je laat horen. Een maand later nog een kaart sturen, kan iemand die net een stap verder is in de verwerking toch kwetsen. Zorg ervoor dat de kaart er netjes en verzorgd uitziet door hem het te versturen in nette a5 enveloppen.

https://luchtkussengigant.nl/enveloppen-in-a5-formaat/