Freepictures
Image default
Bedrijven

Wat is een spanningsomvormer?

Een spanningsomvormer is een item waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had. Wat een spanningsomvormer precies doet is vrij simpel: het omzetten van gelijkspanning naar wisselspanning. Eigenlijk veranderd een spanningsomvormer de soort stroom die er in komt. Dit gebeurd via een zogeheten frequentie. Hoewel een spanningsomvormer niet de volle 100% kan omzetten komt deze wel aardig in de buurt. Je kunt rekenen op een rendement van 80 tot 90 procent. Nu kan ik me voorstellen dat je geen omvormer gaat aanschaffen om in de keuken te gebruiken, maar in bepaalde situaties kun je eigenlijk niet zonder.

 

Wanneer te gebruiken

Zoals al eerder aangegeven gaat een spanningsomvormer je in de keuken niet veel bijstaan. Maar heb jij bijvoorbeeld een boot of auto en wil je graag elektrische apparaten gebruiken in deze voertuigen, dan is een goede spanningsomvormer een ideaal apparaat. Apparaten als verlichting of een kookplaatje kunnen niet zomaar bij een usb-poort worden ingestoken natuurlijk. Heb jij interesse in een spanningsomvormer, dan hoef je niet ver te zoeken naar een goede. Ze worden namelijk in alle soorten, maten en prijsklassen aangeboden. Zowel online als in fysieke winkels vind je omvormers.

 

Soorten spanningsomvormers

Omvormers zijn er dus in verschillende soorten. De meest voorkomende soort omvormer is de inverter. Bij een inverter worden de halfgeleiders als wisselrichter gebruikt. Dit was niet altijd de manier waarop het ging. In het verleden waren deze halfgeleiders niet in staat om dit voor elkaar te krijgen. Nu hebben we gelukkig FET’s die dit wel kunnen.

 

https://123waldo.nl/page/spanningsomvormer.html