Freepictures
Image default
Industrie

Waarvoor gebruik je een loopbrug?

In de bouwwereld worden de laatste jaren steeds vaker zogeheten loopbruggen gebruikt. Wat zijn loopbruggen precies voor soort installatie? Wat heb je hieraan in de bouw? In dit artikel lees je wat een loopbrug precies is, waarvoor deze gebruikt worden en wat een loopbrug kopen voor elke steiger bij Rolsteiger.net zo ideaal maakt.

Wat is dat eigenlijk: een loopbrug? En waarvoor worden ze gebruikt?

Een loopbrug is een verbinding platform dat in de bouwsector en de schoonmaakwereld wordt gebruik om twee steigers met elkaar te verbinden. Door gebruikt te maken van een veilige en stabiele loopbrug, kun je als bouwvakker of schoonmaker veilig van de ene naar de andere steiger komen, zonder kans op valpartijen. Loopbruggen zijn overigens niet alleen nuttig voor professionals, maar ook ideaal als je in en rond huis geregeld loopt te klussen. Wie kiest voor een loopbrug kopen kan gemakkelijk langs de hele gevel lopen op de gewenste hoogte en de klussen zo snel en zorgvuldig uitvoeren!

Veiligheid gaat natuurlijk boven alles!

Een van de grootste voordelen van loopbruggen is, naast de mobiliteit die ze opleveren, het gegeven dat ze erg veilig zijn in het gebruik. Kies sowieso voor een loopbrug met zijsteunen en zijbalken, zodat je veilig en snel van de ene naar de andere steiger kunt gaan om je klussen uit te voeren.

Om de veiligheid te garanderen, is het belangrijk dat je bij het opzetten van je steiger sen loopbrug de instructies van de fabrikant nauwlettend opvolgt. Het is verplicht om je steiger(s) met loopbrug op te bouwen conform de regels die hiervoor zijn vastgesteld. Heb je hier geen vertrouwen in? Aarzel dan niet om je steigers met loopbrug te laten opbouwen door een erkende steiger handel. Niet alleen kunnen zij snel een steiger installatie met een of meer loopbruggen in elkaar zetten. Ze weten ook hoe dit optimaal veilig gedaan moet worden. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten: het laten opzetten van een steiger met loopbrug is voordeliger dan je denkt!

Veel keuze aan soorten en maten loopbruggen

Heb je plannen om een loopbrug te kopen, dan heb je de keuze uit diverse maten en soorten loopbruggen. Voor elk type steiger is er maatwerk mogelijk. Laat je verrassen door alle opties die er tegenwoordig zijn!