Freepictures
Image default
Cadeau

Rubik’s Cube

Veel mensen hebben een Rubik’s Cube, een plastic, driedimensionale puzzel. Rubik’s Cubes, een van de meest verkochte speelgoed aller tijden, zijn niet alleen uitdagend en leuk, ze zijn op veel manieren goed voor je.

Veel mensen plaatsen de kubus na een paar keer proberen op een plank, onopgelost. Volgens On The Clock voltooit slechts 5,8 procent van de bevolking deze puzzel. Maar als u deze puzzel oplost, kunt u zich bekwaam voelen en een officiële ‘kubus’ worden. Dus haal je Rubik’s Cube eruit en stof hem vandaag nog af!

De Rubik’s Cube vierde onlangs zijn 40e verjaardag. Uitgevonden door Erno Rubik als hulpmiddel bij het onderwijzen van ruimtelijke dimensies aan studenten, zijn er 350 miljoen kubussen verkocht sinds het op de markt kwam in 1980! Het heeft zo’n enorme aanhang verzameld, volgens de officiële site van Rubik, doen hobbyisten elk jaar mee aan wereldkampioenschappen speedcubing.

Het wereldrecord van het oplossen van de kubus gaat momenteel naar Yusheng Du uit China. In november 2018 loste Du de puzzel in een flits van 3,47 seconden op en versloeg de vorige recordhouder met 0,75 seconden! Niet om spoilers weg te geven, maar je kunt online ontdekken hoe je een Rubik’s Cube oplost. Omdat de kubus 43 triljoen mogelijke posities heeft, zijn er veel variaties om deze breinbrekende puzzel op te lossen. Hier zijn vijf redenen waarom de Rubik’s Cube zoveel geesten heeft veroverd:

Verbetert het geheugen
Het oplossen van een Rubik’s Cube verbetert je spiergeheugen, aldus Hobby Inspired. Dit is het deel van de hersenen dat taken onthoudt na herhaling. Activiteiten waarbij spiergeheugen wordt gebruikt, zijn typen op toetsenborden, pincodes intoetsen, piano spelen, vechtsporten beoefenen en zelfs fietsen. Sommige cubers kunnen snel tot 10 algoritmen oproepen en tot 100 algoritmen in hun hersenen opslaan.

Verbetert reflexen
Als u overweegt 100 algoritmen te onthouden terwijl u de kubus draait en de puzzel in minder dan vijf seconden oplost, zult u waarderen hoe snel de vingers vliegen. “Speedsolvers” – de wereldrecordhouders – kunnen drie zetten per seconde overschrijden. Deze puzzelaars hebben scherpe reflexen en een ongelooflijke hand-oog coördinatie ontwikkeld.

Snelle reflexen zijn niet alleen bedoeld om te kubussen; ze kunnen u helpen items snel visueel te identificeren, kleuren sneller te lezen en op te merken. Hobby Inspired meldt dat cubers sneller kunnen typen op hun computers en snel berichten kunnen verzenden op hun mobiele telefoons. Werken aan behendigheid en behendigheid kan ook helpen bij oudere mensen met gewrichtsdegeneratie.

Verbetert het oplossen van problemen
Het leven draait om het oplossen van problemen. De basis voor deze vaardigheid is een probleem op te splitsen in kleinere delen en elk item een ​​voor een aan te pakken. Met meer dan 43 triljoen opties om te draaien en te draaien, zou de Rubik’s Cube kunnen worden gezien als een mini-plastic universum. Als je zit en de puzzel oplost, moet je elke sectie focussen en draaien, terwijl je je realiseert dat elke draai van invloed is op volgende zetten.

Na veel oefenen met het identificeren van patronen, merkte snelheidspuzzelaar Borkowski op Quora dat hij zijn wiskundige vaardigheden heeft verbeterd. Deze zelfde vaardigheden kunnen ook worden toegepast bij het leren van de grammatica van een nieuwe taal. Puzzelaars kunnen misschien wel de oplossing vinden voor het oplossen van een Rubik’s kubus, maar mensen die van echte uitdagingen houden, vinden het heerlijk om zelf een oplossing te vinden. Dit zijn ’s werelds creatieve probleemoplossers.

Verbetert het geduld
Onder ogen zien. Deze puzzel vereist doorzettingsvermogen. Het kan uren duren om het op te lossen, of het kan op een plank belanden. Mensen die hieraan werken, moeten zitten, denken en draaien. Ga dan zitten, denk na en draai keer op keer. Het oplossen van een probleem als de kubus kan natuurlijk leiden tot een groot gevoel van voldoening en voldoening. Wanneer ze worden geconfronteerd met toekomstige taken die moeilijk en tijdrovend zijn, hebben ijsblokjesmachines het vertrouwen om de klus aan te pakken en te voltooien.

Verbetert de concentratie en configuratie
Bij het oplossen van een Rubiks kubus moet men focussen. In het digitale tijdperk van knipperende schermen en piepende telefoons wordt het moeilijker om je lange tijd op één taak te concentreren. Tijdens het oplossen van een Rubik’s Cube, zoals opgemerkt door Hobby Inspired, blijven de hersencellen geactiveerd.

De kubus verbetert ook de cognitieve mappingvaardigheden van de hersenen. Volgens MIT News is “de kubus van Rubik een voorbeeld van wat een configuratieprobleem wordt genoemd. Het bekendste voorbeeld hiervan is het vinden van de meest efficiënte manier om dozen die in een magazijn zijn gestapeld te reorganiseren.” Ga configureren!

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be