Freepictures
Image default
Auto's en Motoren

Rijden met slecht weer

Autorijden wordt een stuk lastiger wanneer er slechtere weersomstandigheden zijn zoals regen, hagel en sneeuw. Veel mensen durven dan minder snel de weg op en dat is logisch. De meest ongelukken gebeuren namelijk ook wanneer het regent of sneeuwt. Vaak komt dit omdat mensen onzeker en angstig gaan rijden. Dit hoeft dus helemaal niet nodig te zijn als je zelfverzekerd op pad gaat. Dat is iets wat rijscholen ook aanleren. Rijschool Landgraaf rijdt daarom ook in slechtere weeromstandigheden. Of het sneeuwt of regent bij Rijschool landgraaf kun je ervoor kiezen om toch te lessen. Zo weet je zeker dat wanneer je klaar bent bij rijschool Landgraaf je zelfverzekerd op weg kan.

Zorgt dat je goed zicht hebt

Wanneer er sneeuw is gevallen dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk je auto instappen en opwarmen. Zorg wel altijd dat je de auto goed sneeuwvrij maakt. Buiten de ramen sneeuwvrij maken moet je bijvoorbeeld ook je dak sneeuwvrij maken. Sneeuw op het dak kan op een snelweg eraf waaien waardoor de bestuurder achter je zich kan verschrikken. Hierdoor kunnen ongelukken gebeuren. Ook wanneer je de auto ingestapt bent en je verwarming op hoog zet moet je niet meteen wegrijden. Wacht altijd totdat je ramen niet meer zijn beslagen. Goed zicht is erg belangrijk tijdens het auto rijden.

Pas je rijstijl aan

De beste tip die je kan opvolgen bij rijden met slecht weer is afstand houden. Wanneer er iets met je voorganger gebeurd dan heb je namelijk voldoende tijd om te anticiperen. Belangrijk is dat je niet meteen aan je stuur trekt of op de rem trapt. Hierdoor kun je in een slip raken waardoor je de controle over de auto verliest. Ook je snelheid aanpassen is verstandig. Pas deze altijd aan op je mede weggebruikers. Als iedereen 80 rijd dan is het verstandig dat jij dit ook doet.

https://drivingcoach.nl/rijschool-landgraaf/