Freepictures
Image default
Telefonie

Is het opladen van je telefoon slecht voor je accu?

Een van de belangrijkste onderdelen van een mobiele telefoon is de batterij. Zonder de batterij is de telefoon niet bruikbaar en nutteloos . Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat de batterij van de telefoon altijd goed werkt. Niets is zo vervelend als een lege telefoon in de middag. Het meenemen van een lege telefoon is niet alleen nutteloos, maar ook vervelend, want je checkt toch elke 10 minuten je telefoon op berichten.

Kun je de hele nacht opladen?

Je hoort vaak dat het beter is om de accu niet ’s nachts op te laden omdat de accu al 100% is. Aangenomen wordt is dat de levensduur van de batterij verslechterd. Dit is gedeeltelijk correct. Je telefoon wordt de hele nacht opgeladen ook als deze al 100 procent is. Zelfs als de telefoon 100 procent bereikt dan zal de telefoon onder spanning blijven staan. Moderne telefoons hebben echter niet altijd dit problemen.Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe laders hiervoor een beveiliging. Zo doen sommige opladers de resterende 10 procent pas opladen vlak voordat je wakker wordt. Als je geen speciale oplader hebt, is dat ook niet per se meteen slecht. Experts zeggen dat na een paar jaar ongeveer 80% van de batterijen nog beschikbaar is. De meeste mensen wisselen hun telefoon om de twee jaar. Hierdoor valt deze capaciteitsvermindering niet veel op. Je hoeft je dus niet meteen zorgen te maken dat de batterij van je OnePlus Nord naar 2 jaar niet bruikbaar meer is.

Opladen van een volle accu

Iets anders dat je veel leest is dat je telefoon bijna leeg moet zijn voordat je deze oplaadt. Dit zou anders slecht voor je accu zijn. Vroeger was dit inderdaad het geval. Toen waren de batterijen nog van een ander materiaal gemaakt. Hierdoor werd je batterij inderdaad minder als je hem oplaadde terwijl hij nog bijvoorbeeld 70 procent was. De batterijen van tegenwoordig

https://www.telefoonhoesje.nl/OnePlus-Nord-Hoesjes