Freepictures
Image default
Gezondheid

Faalangsttraining: een uitkomst bij faalangst

Het volgen van een faalangsttraining is een uitkomst voor eenieder die kampt met faalangst. Heeft u faalangst en belemmert dit u in uw dagelijks leven? Dan wilt u hier graag vanaf zien te komen. Het hebben van faalangst kan namelijk een serieuze weerslag hebben op tal van verschillende dingen. Mensen ondervinden vaak vooral hinder van faalangst tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Gelukkig is het mogelijk om een faalangsttraining te volgen. Na het volgen van de faalangsttraining zult u merken dat uw faalangst veel minder op de voorgrond staat. Wordt uw faalangst de baas met behulp van de faalangsttraining!

Wat is faalangst eigenlijk precies?

Faalangst is eigenlijk precies wat de terminologie al doet vermoeden. Iemand die faalangst heeft is bang om te falen. Ofwel: men heeft de angst om te falen. Moet u binnenkort een presentatie geven voor uw collega’s en heeft u hierdoor al een week slapeloze nachten? Bent u bang dat de presentatie niet gaat lukken en vertaalt deze angst zich daardoor ook naar de werkelijkheid? Dan is het volgen van een faalangsttraining wellicht iets voor u. Mensen met faalangst zijn bang dat iets niet gaat lukken. Deze angst komt vaak voort uit een onzekerheid. Bij de faalangsttraining wordt deze onzekerheid omgebogen naar het geloven in uw eigen kunnen.

Wat kunt u van de training verwachten? 

Tijdens de faalangsttraining wordt de focus gelegd op uw krachten. Wanneer u continu bezig bent met het maken van mogelijke fouten, komt u in een neerwaartse spiraal terecht. Angstig zijn voor fouten resulteert vaak ook in het maken van fouten. Bij de faalangsttraining leert u om te ontspannen en om de negatieve gedachten omtrent eventuele fouten de baas te worden. Op deze manier zult u zich steeds zekerder gaan voelen. Doordat u zich zekerder gaat voelen, maakt u minder fouten waardoor uw zelfvertrouwen toeneemt. Op deze manier verdwijnt uw faalangst steeds verder naar de achtergrond. Kampt u met faalangst? Volg dan de faalangsttraining en verrijk uw leven met positieve gedachtes.