Freepictures
Image default
Marketing

Een animatievideo laten maken? Een slimme zet

Een animatievideo laten maken? Een slimme zet

Met een animatievideo kun je informatie op een heldere manier overbrengen op de kijker. Ideaal voor complexe materie of een doelgroep waarbij er sprake is van veel niveauverschil. Een animatie is namelijk een versimpelde weergave van de werkelijkheid, waarbij de boodschap kort en krachtig wordt verteld én visueel wordt gemaakt. Hierdoor minimaliseer je de kans op ruis in je communicatie en kun je aspecten zoals taalbarrières doorbreken. Toch liggen er vele valkuilen op de loer tijdens dit proces, die allemaal te maken hebben met ‘teveel’. Teveel willen vertellen, teveel willen laten zien… ineens lijken allerlei zaken allemaal even belangrijk. Daarom is het verstandig om jouw animatievideo te laten maken bij een professionele partij, zoals video- en animatiestudio ZoomWorks.

Een animatievideo laten maken bij ZoomWorks

Een professionele partij zoals ZoomWorks heeft veel ervaring met het maken van animatievideo’s. Hierdoor weten ze precies wat werkt en wat niét werkt en waar de valkuilen liggen. Ze weten hoe ze jouw verhaal terug kunnen brengen naar de kern en deze boodschap te vertalen naar pakkende beelden en korte, bondige tekst. En dat alles op een manier die past bij jouw organisatie én jouw doelgroep. Ook weten ze welke videomarketingtools je in kunt zetten om jouw animatievideo tot een succes te maken. Want je wilt natuurlijk niet alleen dat er een mooie animatievideo op tafel ligt, maar dat deze ook daadwerkelijk gezien wordt en zijn doel bereikt.

Een animatievideo laten maken… hoe werkt dat eigenlijk?

Het begint met een eerste gesprek. De online marketeer en projectmanager van ZoomWorks gaan jou allerlei vragen stellen. Wat is jouw verhaal, waarom wil je een animatievideo laten maken, wat is het gewenste doel…? Maak je borst maar nat, want ze willen alles van je weten! Hoe meer informatie, hoe beter. Deze informatie wordt uitgewerkt in een eerste concept en een prijs. Enthousiast? Dan wordt dit verder uitgewerkt tot een concrete verhaallijn en een opzet van de stijl voor jouw animatievideo. Is dit akkoord, dan wordt het hele verhaal visueel uitgewerkt in een soort stripverhaal. Wanneer dit helemaal staat is het tijd om te animeren! En wees gerust, ZoomWorks gaat net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent met jouw animatievideo.

https://zoomworks.nl/animatie-laten-maken/