Freepictures
Image default
Media

Led boarding kopen bij Leddisplayexpert

Als u van plan bent om led boarding te kopen voor uw sportvereniging of voetbalclub  dan weet ik nog wel een bedrijf waar u terecht kan. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van alle type led reclame borden waaronder dus ook led boarding. Led boarding is in wezen niet heel veel anders dan een gewoon led scherm. Het enig wat er verschilt is dat led boarding vaak wat beschermende onderdelen heeft voor de spelers op het veld. Zo kunnen de led boarding kasten aan de voorkant zijn uitgerust met een flexibel masker. Dit masker is dan van rubber. Meestal heeft dit masker alleen als functie dat het als een soort zonnescherm functioneert voor de led’s. Hierdoor komen de led’s wat feller tot zijn recht. Maar omdat de spelers hier tegenaan kunnen lopen is het beter als deze maskers van een zacht rubber zijn. Daarnaast zit er bovenop de led boarding een schuimrubberen rand mocht een speler er overheen vallen. Ook zit is weer ter bescherming van de spelers. 

Een tweede belangrijk en vaak vergeten aspect is dat led boarding nooit full time brand. Dit is een heel belangrijk verschil. Een normaal reclame led scherm brand full time en dat houdt in dat het led scherm altijd warmte produceert. Hierdoor zal het scherm nooit echt last hebben van vochtige lucht en dus minder snel last hebben van corrosie/roest. Omdat led boarding maar een aantal uur per week aan staan betekend dat dat het led scherm hier wel last van kan gaan krijgen. ’s Ochtends is er dauw en dat gaat dan op de led boarding zitten met alle gevolgen van dien. Hier dient het led scherm dus extra tegen te worden beschermd.

De modules moeten een extra coating krijgen zodat de drivers niet direct in contact komen met de lucht. Of u moet er voor kiezen dat de modules vanaf de fabriek al IP67 gecertificeerd zijn. Dan zijn ze al geheel waterdicht.  Let er ook op dat dit ook geld voor de voedingen en kabels in het led scherm. Elk contact of connector in een led scherm is van metaal en heeft kans op corrosie. Hier moet aandacht aan worden besteed.

Op de website van Leddisplayexpert wordt heel goed alle belangrijke dingen uitgelegd. Laat u adviseren door 1 van de adviseurs dan weet u zeker dat u een goede led boarding aanschaft.