Freepictures
Image default
Bedrijven

Welke soorten online reclame zijn er?

Voor veel mensen is het digitale landschap erg ondoorzichtig. Hoewel het enerzijds iedereen mogelijk maakt om zich zichtbaar te maken, maakt het wel degelijk uit of je daarvoor betaald of niet. Toch is dat niet het enige verschil. Er zijn namelijk ook vormen van online reclame die in principe geen geld kosten, maar wel bijvoorbeeld tijd. Tijd om het digitale landschap eens goed te bekijken. Is er te veel waar je eigenlijk niet zoveel verstand van hebt? Zorg dan dat je advies over jouw online marketing krijgt.

Zichtbare reclame

Welke soorten online reclame zijn er? De zichtbare reclame is natuurlijk een stuk makkelijker te vinden. Wat valt er onder zichtbare reclame? Denk daarbij aan bijvoorbeeld De Google-advertenties. Dat zijn de advertenties die bovenaan staan als je een zoekopdracht hebt opgegeven in Google.

Verder heb je nog diverse social media advertenties. Het is bijvoorbeeld op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn en Pinterest mogelijk om te adverteren. Daar wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Vooral Facebook, Instagram en YouTube staan hierom bekend.

Onzichtbare reclame

Daarnaast is er ook onzichtbare reclame. Vroeger kon men Google snel om de tuin leiden. Men stopte toen bijvoorbeeld heel vaak het woord waarop men gevonden wilde worden in witte letters in een witte achtergrond op een websitepagina. Het gevolg was dat die pagina snel bovenaan stond in de Google zoekresultaten. Eigenlijk een soort onzichtbare eigen reclame zeg maar.

Tegenwoordig gaat dit niet meer. Als jij echt enorm misbruik maakt van het zoekwoord principe, terwijl je inhoudelijk eigenlijk niks geen nieuwswaarde hebt in jouw teksten, dan kun je zelfs worden afgestraft. Het is dan ook niet voor niets dat later de quote ‘content is king’ naar voren kwam. Toen was het adverteren nog iets wat nog niet zo sterk in opmars was. Nu is dat wel anders. Met goed content kun je nog steeds ver komen, maar dan heb je een veel langere adem nodig.

Zijn er andere mogelijkheden? Jazeker! Wat nu gebeurd is dat je bijvoorbeeld, tegen betaling, links naar jouw website op een andere website laat plaatsen. Google denkt zo dat jouw website dan meer waardevol is. Zeker als het een drukbezochte website betreft die naar jouw website linkt.

Advies over jouw online marketing

Het stopt niet bij wat er alleen online gebeurt. Ook bijvoorbeeld de structuur van jouw website doet ertoe. Het is dus slim als je online klanten wil werven om advies over jouw online marketing in te winnen. Met advies over jouw online marketing sta je meteen al voor op concurrenten die dit niet doen.

https://tools2grow.nl/online-marketing-advies/