0

Open Source blockchains project Qtum

Qtum is een open source blockchain project ontwikkeld door de Qtum Foundation, gebaseerd in Singapore. Qtum’s kerntechnologie combineert een fork van de Bitcoin-kern en een “Account Abstraction Layer”, deze laag kan meerdere virtuele machines draaien, zoals de Ethereum Virtual Machine (EVM) en Proof-of-Stake. 

Dit maakt het mogelijk om smart contracts en gedecentraliseerde apps op een vertrouwde basis te draaien, terwijl het een robuuste omgeving voor ontwikkelaars biedt. De onderliggende technologie maakt gebruik van een “Account Abstract Layer”, dit functioneert als een brug tussen de EVM en de Unspent Transaction Output-model van Bitcoin.

De Qtum Foundation is van plan om de publieke blockchain voor de zakelijke wereld te zijn. De ontwikkelings focus ligt bij industrieën zoals: mobiele telecommunicatie, financiën, industriële logistiek (verzending, garantie, enz.) en productie.

Een van zulke projecten is SpringEmail, het maakt gebruik van een speciaal ontworpen Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). Waardoor gebruikers QTUM kunnen verzenden en ontvangen als onderdeel van een e-mail, dit hybride protocol wordt “BiSMTP” genoemd.

Hoe verschilt Qtum met andere blockchain projecten?

Het Qtum-project heeft veel voordelen voor smart contract ontwikkelaars. Het is ontworpen om de beste delen van Bitcoin en Ethereum projecten, te implementeren in een zakelijk-vriendelijke blockchain. Door de Bitcoin Improvement Protocols te implementeren en gebruik te maken van de Ethereum Virtual Machine, is Qtum een platform dat stabiliteit en richting biedt.

Bron: Bitvavo