Freepictures
0

Het maximale resultaat uit een explanimation

Het maximale resultaat uit een explanimation

Het zal je niet verbazen dat we heilig geloven in de kracht van explanimations. Explanimations, of uitleg-animatie, laten keer op keer zien dat het heel goed mogelijk is om uitermate ingewikkelde stof op eenvoudige wijze aan je publiek over te dragen.  Vraag het maar na in je omgeving, iedereen zal je vertellen dat hun explanimation enorm waardevol is geweest voor hun marketing en promotie.

Natuurlijk kost het maken van een explanimation geld. Maar je moet dit beschouwen als een investering in een niet-tastbare asset. Een asset die je nog heel lang rendement oplevert. Het is ook een asset die een bizar hoge ROI oplevert.  

Hoe gebruik je je explanimation het beste?

Levert jouw bedrijf een product of dienst dat iets ingewikkelder is dan gesneden brood? Dan loont het budget vrij te maken voor een animatie video waarin je de unieke eigenschappen van je aanbod toelicht, of de werking uitlegt. Natuurlijk, je kunt er ook voor kiezen om een van je accountmanagers voor de camera een verhaal te laten vertellen. Alleen is een animatie veel dynamischer en levendiger. Bovendien vinden mensen een animatie vaak veel boeiender dan een pratend hoofd.

Explanimations komen ook heel goed van pas als trainingsvideo. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb trainingen meegemaakt waarin video’s werden gebruikt die me min of meer hersendood achterlieten. Voor een kleine extra investering heb je een explanimation die leven in de brouwerij brengt en je les een stuk memorabeler maakt. Explanimations maken dat mensen nieuwsgierig worden en nog meer willen leren. Meer weten over toepassingen op explanimations? Bekijk deze link.

Dit zijn slechts twee mogelijke manieren om een explanimation in te zetten. Maar met een beetje fantasie kun je nog vele tientallen manieren verzinnen hoe een explanimation in jouw business waarde kan toevoegen. De explanimation experts van Donker Media zijn je hierbij natuurlijk graag behulpzaam. Onze jarenlange ervaring komt dan goed van pas.